2012. február 25., szombat

Megérkeztek!

                                    Ezt a gyönyörű könyvjelzőt kaptam Latinkától!
Végre megérkezett a várva várt ollóm is, amihez az ollóőr már régebben elkészült. Eddig a körömvágó ollót használtam.
Most azonban úgy döntöttem, új ollóhoz, új ollóőr dukál, hamarosan elkészül.

                                                                   Ugye milyen szépek?

Ez egy tévedés!

Nagyon megtetszett egy könyvjelző, amit Latinkánál láttam. Kedves volt , mert készített nekem egyet, cserébe egy dobozkát ajánlottam fel. Már elkészült, hétfőn postára adom, addig nem teszem fel, mert szeretnék meglepetést szerezni Neki.

Mi a tévedés? Az Ő ajándéka már megérkezett, az enyém is elkészült, de nagyon elrontottam a színek megválasztásával,ezért egy másik készítettem.
Ez meg marad  nálam, jó lesz ilyen hajgumik, csatok tárolására.
A minta az tetszik, de a doboz, az katasztrófa! Tévedtem, ez van!

Haladok

Mindjárt vége a februárnak, és tádáám, csak egy kicsi hiányzik, hogy készen legyen a januárom.Mentségemre szolgáljon, elég sok elfoglaltságom volt mostanában.
1/2 év után haza jött a fiam a missziós szolgálatból!, néhány napot Neki szántam. Ajándékot is készítettem, a hímzőszakkörben is a végéhez közeledik a hardangeres párna készítés, ha készen lesz, megmutatom.

2012. február 14., kedd

Nem lógattam a lábam

Nem a lábam lógattam az utóbbi időben. A múlt héten unokáztam, beteg volt. Ezalatt az idő alatt csak lassan haladtam az öltögetéssel, meg egyszerre többet is elkezdtem.

Itt van például a hardangeres párnácskám. Az Öltögetőben Margótól megtanultam, hogy kell kivágni a szálakat, most az azsúrozás következik. Képzeljétek, még Lee is megdícsért.Közben a TDT naptár Sal -nak is  tagja vagyok. Vannak, akik már a márciust is megcsinálták, én még csak a január elején tartok. De hamarosan utol érem a többieket, mert befejeztem, amit közben csináltam.


Egyet még nem mutatok meg, csak annyit árulok el róla, hogy Latinkánál láttam egy nagyon szép könyvjelzőt, Ő elkészíti nekem, én pedig  a dobozt csináltam cserébe. Ha postára kerül, megmutatom.

A kolléganőmnek holnap lesz a születésnapja, Ő kapja a másik dobozt.
  

 

          32 ct natúr  Zweigart,  Puppets 7227; 7130; 2116; 4216; 7242; 7246; 8108

Utólag még tettem rá egy kis masnit, talán mintha így jobb lenne.....

Csináltam még egy levendula csokrot is, de nem nagyon tetszik, egyenlőre elteszem, majd valamikor felhasználomA levendula csokor nem tudom, hogy hányas Aidára készült,
Pupqets 108; 4216; 7101; 7261; 7241; 7212

2012. február 4., szombat

Itt vagyok

Nagyon csendben voltam mostanában. Nem az az oka, hogy semmit sem csinálok, sőt.... Kérésre egy ibolyás dobozkát csinálok - már mutattam - , és az Öltögetőben is hozzákezdtünk egy újabb munkához. Mindig nagy csodálattal figyeltem, hogy milyen csodálatos dolgokat készítettek a társaim. Sajnos én csak 1 évvel később csatlakoztam Hozzájuk - de mindig alig várom, hogy újból találkozzunk.
 Mindenki nagyon szép dolgokat csinál, de  Margó  oldalán szebbnél, szebbeket lehet látni. Nála láttam először a "hardanger"- es párnát. A társaim már tavaly csinálták ezt a technikát, de a kérésemre újból elővettük.
Most ezen dolgozom, bár kicsit elakadtam, ugyanis elfogyott a világos cérnám, és azt  Margótól kaptuk, majd csak hétfőn tudok érte menni.
Most itt tartok:Meg kellene már tanulni rendesen fényképezni, mert hiába van a gépen automata beállítás, én mégis küszködök vele.
Nincs valami ötletetek, hol lehet ezt megtanulni, mondjuk internetről?

Az este vettem  a bátorságot és elővettem a TDT naptár SAL anyagát, és a fonalakat. Féltem egy kicsit a különleges öltésektől, de így, hogy jobban megnéztem, nem is olyan ördöngős.
Hamarosan abból is mutatok részletet.

2012. február 1., szerda

Szülinapi játék

Mindig olyan izgatott vagyok, amikor egy újabb játékról olvasok. Hátha nekem kedvez a szerencse. Én tudom, hogy adni jó - és adok is -, de kapni is nagyon jó érzés.
Aki szereti a filces alkotásokat, az nézzen be