2012. május 28., hétfő

Elkészült!

Végre teljesen befejeztem Manka mintáját. Először azon törtem a fejemet, mi legyen belőle? Hát doboz  - minő véletlen -, de nem volt ilyen dobozom, csináltam egyet. A következő gond: milyen anyaggal vonjam be - natúr vászon, vagy piros tűpettyes?
Végül is olyan megoldást választottam, hogy a "Kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon".
Íme a végeredmény:

Pif nyeremény

Még márciusban hirdetett PIF játékot Erzsibözsi, amiben egyetlen játékos voltam. Képzeljétek nekem "kedvezett a szerencse", és  héten megkaptam az ajándékot. Könnyű volt a dolga,olyan szempontból, hogy a posta költségre nem kellett költeni, hisz egy "Öltögetőbe"járunk.
Annál nagyobb volt az örömöm, hisz én még csak papír alapú dobozt csináltam, ez pedig fából van, és nagyon szép.2012. május 27., vasárnap

Hamarosan ? Játék
Egy régebbi bejegyzésben azt írtam, ha elérem az 1000-es látogatói számot, játékot hirdetek. Már csak 299 kell hozzá, és már indítom is Azért nem a blogom szülinapjára tettem, mert megfeledkeztem róla,  és már későn vettem észre. De szerintem a játék minden időben jó, nem ? 

2012. május 26., szombat

Ajándék

Ezt pedig ajándékba küldöm, hogy kinek, és miért, egyenlőre legyen titok, hamarosan megtudjátok.Szintén Mankától van a minta.

Félkészek

Van itt egy ollóőr, ami még most készül, háááááááát mit mondjak, alaposan megküzdök vele. Van bene néhány bonyolult öltés. Tegnap este a Megasztár alatt csak azzal a pici résszel készültem el, ami a hímzőrámában van. Varrtam, bontottam, már a végén azt mondtam, kidobom, de nehogy kifogjon rajtam! Azért sem adtam fel!
De olyan szép lesz / remélem /, pici gyöngyök is kerülnek rá a végén.Egyszer csak megmutatom készen is.A pici kék  még nem tudom mi lesz, Manka egyik mintájából  egy részletet használtam fel.

A három grácia

Palkónál láttam ezt a mintát, már akkor nagyon megtetszett, főleg az ötlet, amihez készítette. Az engedélyével én is elkészítettem, mindjárt 3 db-ot ilyenek lettek. A belsejét is megmutatom, de azért így fényképeztem, hogy lássátok, a papírtörlő gurigájából készült. Ha a bonbonok is bele kerülnek, már nem is látszik, hogy miből készült.

Megkésett Anyák napi pinkeep

Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogy több megkezdett munkám van, ilyen ez az Anyák napi pinkeep is. Kivarrtam, majd úgy eltettem, hogy sehol sem találtam. Ahogy pakoltam valamelyik nap, akkor került elő. Több mint valószínű, elteszem jövőre.

Tulipant mintája

Elkészültem Tulipant mini Saljával.
Nem a hagyományos piros -feketével készítettem,  barna, és sárga színeket használtam. Amikor készen lett, kávéba áztattam, öregíteni az anyagot, majd egy pinkeep készült belőle.
Manka titkos Mini Sal-ja

Már elég régen elkészültem ezzel a mintával, csak nem tudtam dönteni, mi legyen belőle. Végül a dobozra esett a választás, de akkor rá kellett jönnöm, nincs dobozom ebben a méretben.
Nosza, készítsünk egyet. Ezért is nincs még teljesen készen, mert azt akartam, hogy lássátok Ti is, hogy néz ki az általam kreált doboz.
 Most azt nem tudom eldönteni, piros alapon fehér tűpettyes anyaggal, vagy natúrral vászonnal vonjam be.


2012. május 21., hétfő

Nyaklánc

Van egy elmaradásom, Adri egy játékot hirdetett a Bazár-ja megnyitásakor.
Én voltam a szerencsés nyertes, és a nyakláncot is megkaptam néhány nappal ezelőtt, íme:


Megint amarillisz

Ezt vétek lenne kihagyni! Az előző képen mutattam, hogy újabb virághajtás is bújik elő. Hááááát kinyílt! Olyan gyönyörű, képzeljétek, egy hajtásból 4 virág nyílt ki egyszerre. Sajnos a képen nem tudom úgy visszaadni, mert akármelyik oldalról fényképeztem, egyszerre nem lehet látni az összes virágot
2012. május 12., szombat

Újabb ajándék

Latinkánál egy játékban vettem részt, és nyertem. Tegnap meg is érkezett az általam kiválasztott " illatpárna". Azért van idézőjelben, mert kértem, ne legyen benne levendula / már többször írtam, hogy megfájdul tőle a fejem
Hát megjött, és gyönyörű, és finom puha.Nagyon szépen köszönöm!

2012. május 11., péntek

Naptár-Március

Nem tétlenkedem, de most egy kicsit lassabban haladok, más egyéb elfoglaltságok miatt.
A Naptár Sal-ban végre elkészültem a márciussal.


Ilyen lett a március.  A betűk cérnája éppen csak elég lett, nem maradt egy mákszemnyi semÍgy néz ki a három hónap együtt

2012. május 6., vasárnap

Mire jó a pitypang méz

A lányom nagyon sok gyógynövényt használ, gyógyteákat isznak. Ritkán vesznek be gyógyszereket, inkább a homeopátiás szereket helyezi előtérbe.
Amikor írtam Neki, hogy csináltam pitypang mézet, ezekre hívta fel a figyelmemet. Megosztom Veletek is. A gyermekláncfű nagyon erőteljes tisztító hatással bír, és a túladagolása veszélyes, illetve vigyázni kell, hogy akinek vese-, máj-, epepanaszai vannak, annak csínján és ritkán kell bánni vele.
JÓ epepangásra, epekőre, májméregtelenítésre, vesetisztításra, vértisztító és vizelethajtó, szabályozza a vérnyomást és a vércukorszintet (magas vérnyomásra jó). Külsőleg ekcémás panaszokra kenhető.

Új rendszeres olvasót üdvözölhetek

Cara Jessica!
Benvenuti nella mia pagina. Molto buona la stampella del campione.
2012. május 5., szombat

Megérkezett az ajándékom

Én is részt vettem MrsSame játékán, ahol Krisztinától ezt a gyönyörű karkötőt nyertem.
Köszönöm szépen!

Titkos mini Sal - Mini Mystery Sal 2.

Amikor megkaptam Mankától a minta első részét, gyorsan el is készítettem, és izgatottan vártam a folytatást. Meg is érkezett, és gyorsan hozzá is fogtam. Nem azért lett ilyen soká készen, mert elfogyott a lelkesedésem, csak a nagy igyekezet miatt elhibáztam. Amikor már a második mintát hímeztem volna, sehogy sem stimmelt a dolog. Először nem értettem, néztem, forgattam, mire rájöttem, az elsőnél elszámoltam, vagyis elrontottam a hímzést
 Mit tehet ilyenkor az ember lánya? - bizony, azt a részt kibontottam.
De végre elkészültem vele, és most jön a nagy dilemma! Mi legyen belőle? Van két ötletem, az egyik, dobozt csinálok, a másik: párnácskát. Igen ám, de milyen színű legyen a doboz oldala, illetve a párna hátulja?
Kinek van ötlete?


2012. május 4., péntek

Amarillisz

Másfél évvel ezelőtt a névnapomra / Éva / kaptam egy gyönyörű amarilliszt. Elvirágzott, és azóta elvan. Most viszont megtörtént a csoda!
Gondolom a gondos ápolásnak, táppal való locsolgatásnak az eredményeként kinyílt rajta egy virág, de már jön a második is, ott a levelek között az a kis dundi. Ezek még nagyobbak, mint az előző alkalommal.
Nem tudom mi történt a virágaimmal, de az orchideáim pl. karácsony óta egyfolytában virágoznak,  a" csak" zöld növényeim is lassan egy őserdő hatását keltik.

2012. május 3., csütörtök

Fordító

Húúúúúúúúúúú, megpróbáltam a fordító programot rátenni a blogomra. Remélem, hogy sikerült, nem mintha olyan nagyon tolonganának az idegen ajkú olvasók, de soha sem lehet tudni.
Ha esetleg valaki visszajelezne, hogy  működik-e egyáltalán - egy nyelvet kijelölne amikor megnyitja a blogomat  a főcím alatt kell elvileg keresni, és lefordítaná - megköszönnöm. Ugyanis, ha nem működik, akkor törlöm.

Köszönöm

Pitypang méz

Erdős Évinél láttam, hogy pitypang mézet készített. Gyorsan elkértem a receptet, és szaladtam pitypangot gyűjteni. Szerencsére a Zagyva-parton nem lepi a benzingőz, és nagyon sok van belőle. Most dupla adagot készítettem, de még csinálok majd, mert a lányoméknak, és a fiaméknak is szeretnék adni belőle.
Ennyi lett a dupla adagból:


Kicsit hígabb lett a szokásosnál, de már nem volt időm tovább főzni, és csak később olvastam, hogy lehet folytatni, addig nem kell üvegbe rakni.
Az íze azonban nagyon finom lett, picit savanykásabb a citromtól, de  nem zavar, így ízlik
Majd jön a folytatás, szerencsére ez olyan virág, ami még később is lesz.

2012. május 1., kedd

Elkészültem a Mini Sal 1. részével

Tegnap este kaptam meg Mankától a Mini Sal minta első részét. Még azon az estén hozzá is kezdtem, mert nagyon izgatta a fantáziámat.
Gyorsan haladó minta, végig élveztem amíg varrtam.

32 ct-re 2241-es Vénusszal dolgoztam
Láttam, hogy többen színesben készítették el, tetszenek is, én mégis maradtam a pirosnál.
Izgatottan várom a folytatást.