2012. június 28., csütörtök

Zora mintája

Zora hirdetett  játékot, az általa tervezett mintát kellett kivarrni. Már egy ideje elkészültem vele, csak idáig tartott, amíg kitaláltam mi is legyen belőle.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem mindig a formába öntés jelenti a gondot. De egyszer csak jött  a megvilágosodás: Hűtőmágnes!







Ilyet még úgy sem csináltam.

2012. június 23., szombat

Megkapta

                                               Emlékeztek még a Manka mintás kis ollóőrömre?




 Elárulom, hogy kinek küldtem más apróságokkal együtt, hisz már megkapta.
Jucusnak szerettem volna megköszönni azt a kedvességet, hogy előre elküldte a következő 1/4 év fonalait, megbízott bennem, hogy küldöm az árát.

2012. június 20., szerda

Köszöntés





                                    Szeretettel üdvözöllek Benneteket a rendszeres olvasóim között :

2012. június 18., hétfő

Végre! Végre!

Részt vettem Anik Pif játékában. Amikor kérte a címemet, jeleztem,  nem leszek itthon, és egy kicsit később küldje már el az ajándékot. Nagyon kedves volt, jelezte amikor feladta a csomagot. És itt kezdődött az izgalom. A többiek már megkapták még a múlt héten, és az enyém sehol.
 Levél váltás: Megkaptad? Nem!
Pont ezt szerettem volna elkerülni, nehogy elkallódjon, és tessék.......
De ma csengetett a postás - pénteken nem voltam itthon, de ma küldtek egy értesítőt, menjek a postára, mert vár rám egy csomag.
Amikor kinyitottam, csak ámultam. Az után jutott az eszembe, jujj, nem fényképeztem le! Gyorsan visszakötöttem - már nem lett olyan szép, mert a szalag rövid lett -, de azért láthatjátok milyen volt.



Ilyen becsomagolva, és ilyen kibontva



                                   Kicsit sötét lett a felvétel. Már fel is tettem az étkezőm falára.
Eszembe jutott róla egy ötlet, minden évszaknak megfelelőt fogok készíteni, és lehet, hogy a bejárati ajtóra ilyeneket teszek a koszorúk helyett.

Nagyon szépen köszönöm Anikó, gyönyörűek!

2012. június 16., szombat

Nyaraltam

Már elég régen jelentkeztem, de mentségemre szolgáljon, nyaralni voltam. Édesapám a Sütőiparnál dolgozott anno, és a vállalatnak Berekfürdőn van egy üdülője. Ilyenkor, a főszezon előtt a nyugdíjasok vehetik igénybe, és most engem is elvittek. 10 nap pihenés, napozás, úszás. Azért nem tétlenkedtem, mert hímzést is vittem magammal, igaz kevesebb időm volt rá, mint ahogy tervezetem.



Majdnem készen van az ollóőröm. Fel is gyöngyöztem, bár itt elég halványan látszik, már csak össze kell állítani


Erre még fel kell varrni a gyöngyöket, tegnap tudtam venni olyat, amilyen kell hozzá. Még nem döntöttem el,  mi lesz belőle. Ha párnácska, akkor a hátoldalát még meg kell varrni , ha doboz, akkor dobozt kell csinálnom. Szóval még érlelődik a gondolat.





A naptárral is haladtam, ez már a március. Mondjuk június közepén már éppen illő haladni vele. Ebben is van néhány különleges öltés, pl. a kosár alja, és füle, hát megizzasztott ismét.

Még készítettem egy tűpárnát, de mivel az Latinka játékára készült, még nem mutatom meg, majd ha megérkezett a címzetthez, illetve a pici óllóőr is úton van / a Manka mintás /, a jövő héten elárulom ki kapta, és miért.