2012. november 29., csütörtök

Játékot hírdetek

Ha valaki kitalálja, hogy mi ez, 

 azok között kisorsolok 

egy ilyen technikával készített könyvjelzőt.
Annyit segítek, hogy Kínához köthető a megoldás.

Határidő: December 15 

Még egyszer elnézést kérek, amiért reggel a nagy sietségben a  képek lemaradtak, és megtévesztő volt a játék felhívás.

2012. november 27., kedd

Születésnapra

Már említettem, hogy itt a blogon ismerkedtem meg Erdős Évivel, akivel nagyon sok közös pont van az életünkben. Többek között egy napon van a születésnapunk.
Ezt a két kis ajándékot készítettem Neki.


Hűtőmágnes anyaga :32 ct , fonal: 4218; 7098 Puppets


A könyvjelző anyaga: zöld 40 ct Ninától, minta:Tralala Boite boutons/részlet, fonalak:4244 Puppets, a zöld saját festésű a farkasfoggal együtt.


2012. november 26., hétfő

Születésnap

A lányoméktól a születésnapomra egy talpmasszázsra szóló kártyát kaptam. Mivel 2 hete voltam Náluk, így előre megkaptam az ajándékot, szerdán már el is mentem. Húúúúúúúú, fantasztikus volt. Már hosszú ideje fáj a bal vállam, karom. Másnap jöttem rá, hogy elmúlt a fájdalom /sajnos azóta előjött megint, de  ez izületi probléma , meg elég sok kellemetlen dolgot cipelek is /. Szóval, szuper kényeztetés volt, ajánlom Nektek is jó szívvel.
Ez még egy mostanában induló kis vállalkozás, még nem alakult ki a díszítés sem. Kérdésemre elmondta Anita, hogy a barna, és a zöld színek lesznek a dominánsak, szeretne angyalkákat is, stb. Innen jött az ötlet, készítek Neki egy illatpárnát / karácsonyi illatok vannak benne, fahéj, szegfűszeg, stb. /.




Sajnos már megint sötét lett a kép, így nem látszik, hogy az alja zöld anyag, arany mintával, a karácsony hangulatát jelzi.
Azt elfelejtettem írni / most pótolom/, hogy az anyagot én festettem /Aida/, a fonal pedig Puppets fehér.

Köszöntés


 Kedves Manka !



 Szeretettel köszöntelek  a rendszeres olvasóim között.

2012. november 21., szerda

Végre elkészült

Sikerült dobozt vennem, megmenekültem attól, hogy még azt is kell csinálnom. Megvallom, a hímzést, és a bevonást jobban kedvelem.
Ilyen lett a dobozkám:




32ct-re készítettem, sajnos a fonalakat nem tudom megmondani, mert a szakkörön Margó adta, és ezeket külföldről rendelte.

Varrógép

Lehet, hogy jó kislány voltam? Ugyanis  a Jézuska meghallgatta a kívánságomat, és kaptam egy varrógépet. / Na jó, én vettem, de karácsonyra leptem meg vele magamat./Ja, és a közeljövőben - napok múlva - a születésnapom is lesz, egy kerek szám. Ilyenkor csak megérdemel az ember lánya egy nagyobb ajándékot, még ha saját magamtól is. Nincs igazam?
Már előre megérkezett az ajándék, hogy meg tudjam varrni az adventi zsákocskákat, mivel a régi gépem / ugyanúgy mint tavaly karácsony előtt / sztrájkba lépett.
Viszont egy kis segítséget kérek.
Ez nem új gép, kb. kétszer használta a volt gazdája, de évek óta ott állt a szekrény mélyén. Sajnos, a kezelési útmutató elkeveredett, megmutatta ugyan a hölgy mikor mit kell csinálni, de tudjátok milyen az, főleg olyannak, mint én, aki csak hobby varrónő / volt eddig /. Véletlenül nincs valakinek egy útmutatója? Megköszönném, ha beszkenelve elküldené valaki. Ja, a márkája! Excelsior, szóval nem mai csibe, de mint látjátok kifogástalan állapotban van.



Hát így néz ki a kicsike. Most már meg is kellene tanulnom rendesen varrni, nem csak ilyen felszegések, és amihez nem kell semmit tudni, mert a gép magától is megcsinálja.

2012. november 16., péntek

A legújabb

Már több mint egy éve járok a hímzőszakkörbe. Amikor tavaly ősszel a könyvtárban invitáltak, hogy jöjjek, nem nagyon akartam menni. Az első alkalom azonban eldöntötte a sorsomat. Nagyon kedves emberekkel ismerkedtem meg, több generációból tevődik össze a mi kis csapatunk.Ebben az évben 2 új társunk is lett. Olyan jó, amikor együtt örülünk egy-egy szépen sikerült munkának, amikor mindenki segít a másiknak, ha valami nem úgy sikerül buzdítjuk, bátorítjuk egymást.
Sok új embert ismertem meg itt a blogon keresztül, büszkén mondhatom barátokra leltem, akik önzetlenül segítenek egymásnak, mintával, anyaggal, tanáccsal, kinek mire van szüksége.
Ma Évitől érkezett egy csomag, benne olyan anyag, amit szerettem volna venni. Karácsonyi terítőnek szánom, ha elkészült megmutatom.
El kell mondjam, szakkörünk vezetője Margó olyan ember, hogy büszke vagyok arra, hogy ismerhetem.
Minden tudását megossza velünk, türelmesen magyaráz, h kell 100x is megmutat egy-egy öltést, egy technikát. Rengeteg  szép fonala van - külföldi is -, bármelyik színt választjuk, mindig szívesen ad belőle, újabb mintákat hoz, stb.szóval számomra nagy öröm, hogy 2 hetente néhány órát ebben a csapatban tölthetek.

Ezt a könyvjelzőt fejeztük be a mai szakkörön. Három mintát mutatott Margó, én ezt választottam, de a megcsinálom a másik kettőt is, mert nagyon szépek.




Anyag: Nina: 36 ct Créme A' La Vanille, a fonal saját festésű
A képek azért lettek ilyen sötétek, mert villanyfénynél csináltam őket.

2012. november 11., vasárnap

Szülinapos ajándék

Elérkeztünk egy újabb szülinapos, Ági  köszöntéséhez. Sajnos nincs blogja, így nem tudom belinkelni, hogy megnézzétek mivel foglalkozik.
Kérésemre elmondta, sok féle technikával dolgozik, kedvence a patchwork, és nagyon szeret főzni.
Az ajándékaim ezekhez kapcsolódnak, remélem elnyertem a tetszését.


Az első receptet bele is írtam, egy gyorsan, és sütés nélkül elkészíthető sütemény.
 Nálunk nagy kedvenc, főleg nyáron, mert a citromos íze miatt jó hűsítő a nagy melegben.

2012. november 8., csütörtök

Karácsonyi Sal evikusznál

Én is jelentkeztem evikusz karácsonyi mintájának az elkészítéséhez.
Nálam mindig az a gond, hogy mi legyen belőle? Szerencsére Palkó már elkészítette, és koppintottam az ötletét.
Azért egy picit változtattam rajta:


Krém színű napszövetre, saját festésű színátmenetes zöld fonallal varrom ki mind a négy sarkát.

Nekem a közepe egy kicsit üres, nincs valami ötletetek, ami menne ehhez a stílushoz?

2012. november 2., péntek

Félkészek

A doboztetőt már mutattam, elkészültem a varrással, gyöngyök is kerültek rá, csak éppen doboz nincs hozzá. A végén még azt is nekem kell csinálni. Azért még teszek néhány kört, hátha találok megfelelő méretűt.


Ezt tegnap este fejeztem be, könyvjelző lesz belőle. A hímzőszakkörben mutatta Margó / nézzetek be Hozzá, nagyon sok gyönyörű dolgot csinál /.