2013. január 31., csütörtök

Mi a hiba?

Nem tudom mi történt mostanában a bloggal, de időnként nem jelennek meg a megjegyzések. Onnan tudom, hogy valaki írt nekem, hogy emailos értesítést kapok, a szöveg is megjelenik, de a blogon nem látható. Így jártam  múltkor Erdős Évi, most pedig Palkó megjegyzésével. Mind a kettőtöknek köszönöm.

The Sweetheart Tree

Már mutattam egy fázis fotót erről az ollóőrről, tegnap este végső formáját is megkapta:


Minta:The Sweetheart Tree:Blackberry Scissor Fob 28ct-re , DMC Ecru;902;3051;3052 fonalak

2013. január 30., szerda

2 kosár könyvjelző

Vééééééééééééégre elkészültek, és már útnak is indultak a könyvjelzők. Bevallom őszintén, néha már unalmas volt ugyanazt a a mintát varrni, még akkor is, ha nem bonyolult.
De kész, remélem a héten meg is érkezik Csingizkéhez, és átadhatja az osztálytársainak.
Minden minta egyforma, de hogy ne legyen vita - ha valaki esetleg elveszíti -, ezért más-más színűek. Egyetlen egy más mint a többi, ezen egy angol emeletes busz van. Ezt az unokámnak készítettem. Az Édesapja Londonban él, és a tavasszal kint volt Nála, nagyon tetszett neki ez a busz. Alig várta, hogy ülhessen rajta. Így nem csak az emlékezetében marad meg, láthatja is.
Hiába, a nagymama szív....

2013. január 24., csütörtök

Könyvjelzők

Hát sajnos csak elcsúszott a határidő a könyvjelzőknél. Nem készült el mind a 21 db +2 a Tanító néniknek. Még hiányzik 6 db, pedig ma már  24-e van.
Sajnos közbeszólt a nátha, olyan ramatyul éreztem magam, hogy még varrni sem volt kedvem. Pedig a hétvégén itthon voltak a lányomék, gondoltam, majd elviszik. Na, ez csúszott. Kedden délelőtt ismét eljött  a lányom, / jó volt egy kicsi anya-lánya nap/,tegnap utazott haza, könyvjelzők nélkül. Megbeszéltük, hétfőn feladom - remélem már semmi nem jön közbe, és gondolom, akkor is örül majd mindenki az ajándéknak.
A másik....., ismeritek azt, amikor valami szőrén szálán eltűnik. Először különböző mintát gondoltam a tanító Néniknek, de végül egyformák lettek. Gondoltam, nem baj, van benne piros, és kék fonal is, az egyik kék, a másik piros alapra kerül.
Na, és itt jött a szőrén-szálán való eltűnés. A kék filcből csak egy tenyérnyi darabom volt, már egy hete előkészítettem, tegnap reggel még láttam is, amikor ragasztani akartam, sehol semmi........
Gondoltam, Ők talán csak nem vesznek össze a teljesen egyforma könyvjelzőn, pirosra ragasztottam mind a kettőt. Ugye tudjátok mi történt? Amikor megszáradt a ragasztó, előkerült a kék filc, de akkor már nem változtattam rajta.
Ha elkészül az összes, együtt is felteszem őket, most csak a felnőttekét mutatom.


A minta itt található, Palkó cicája adta az ötletet.
Anyag 32 ct /maradék felhasználása / Puppets, illetve Vénusz fonalakkal

2013. január 21., hétfő

Fázisfotó

Mostanában az unokámnak készülő könyvjelzők mellett ezt a kis ollóőrt varrogatom.


The Sweetheart Tree minta, 28 ct-s anyagra, DMC Ecru; 902;3051;3052 fonalakkal. A minta neve:Blackberry Scissor Fob
Jól megkínlódtam az Ecru színű mintával, szinte többet bontottam, mint haladtam, de nem adtam fel....

2013. január 12., szombat

A legújabb munkáim

Az új évben még nem mutattam semmit, pedig nem pihen ám a varrótűm a dobozban. Több mindent is csinálok.

Az unokámnak 24-én lesz a születésnapja, és az osztálytársainak meg  a 2 tanító néninek varrok könyvjelzőket. Kivételesen most Ő ad ajándékot a születésnapján, ezzel szeretné megköszönni, hogy egy évvel ezelőtt szeretettel fogadták, barátokra talált. 20 osztálytársa van, a lányok pillangós, a fiúk autós könyvjelzőt kapnak. ezeket még nem tudom megmutatni, de hamarosan elkészülnek, és akkor teszek fel képet. Még a tanító nénikét sem tudom megmutatni.Olyan félkész állapotban van minden, mikor melyikhez van kedvem, azt csinálom, hogy ne legyen unalmas a sok egyforma minta.

A szakkörben ismét új dolgot hozott nekünk Margó.  Mindannyian más-más formát adtunk neki, volt aki kisebb ct- anyagra dolgozott, ollóőrt készített, stb.. Az enyém egy picit nagyobb lett, tűpárna lett belőle.Ilyen formát még nem csináltam, oldala is van. Kicsit megkínlódtam az összeállítással, de megérte, mert szerintem nagyon szép lett. Kicsit ugyan girbe-gurba, ez jobban a képeken látszik, de elsőre nem olyan rossz, nem?
Finom levendulával töltöttem meg.


32 ct-re dolgoztam 1018 Anchor fonallal, Nina Avocado és ha jól emlékszem Old Mauve selyemszalagjaival.
A hátulján egy új technikát próbáltam ki. szilikon nyomdával készült a kis madárkalitka. Na, ezt még gyakorolni kell. A próba nyomás gyönyörűen sikerül, miért ne itt mozduljon el.Talán egyszer veszek, és gyakorolgatok, hogy ne forduljon még egyszer ilyen elő. De az is lehet, hogy maradok a hagyományos díszítésnél.

Még karácsony előtt készítettem kérésre egy dobozkát.A mintát a szakkörben Margótól kaptam, Nina karácsonyi kittjének az egyik mintáját.

A doboz teteje ilyen ezüstös, csillagos volt / karácsony előtt egyáltalán nem tudtam dobozt venni, ezt is a 100 Ft-os boltban találtam /,be akartam vonni azt is bordó anyaggal, de nem engedte akinek készült.
Szerencsére elégedett volt vele.

Az 5. szülinapos Kinga

Rita szülinapi játékában elérkeztünk az 5. ünnepelthez, Kingához. Sajnos több ok miatt nem tudtam időben elkészíteni az ajándékát, de jeleztem előre, hogy kések.
Tudom, hogy megkapta a csomagot, így megmutathatom  mit készítettem Neki. Remélem nem haragszik nagyon a késésért.

Boldog Születésnapot Kinga!