2013. február 26., kedd

A folytatás

A facebookon a Cérnalányok közös hímzést indított, beneveztem én is. Megérkezett az anyag , így hozzákezdtem. Ilyen anyaggal még nem dolgoztam, olyan merev, kemény.Gondoltam kimosom, hátha puhul, áááááá, ugyan olyan kemény lett a száradás után is. Nem vettem meg a megadott fonalakat, igyekszem színben összeválogatni azokból, amik vannak itthon.
Ennyit már ki is varrtam belőle:)))




Tavaly Jucus hirdette a naptár Sal-t. Hááát, töredelmesen bevallom, nagyon lemaradtam, még most varrom az augusztus, de az vigasztal, kell még naptár jövőre is. Megpróbálom úgy megcsinálni, hogy egy-egy hónaphoz cserélhető napok legyenek, hogy jó néhány évig saját készítésű naptáram legyen


Az a baj, hogy annyi mindent szeretnék csinálni, többször is félre kell teszem amit éppen varrok, és belekezdek a másikba. Mindjárt itt a húsvét, és még semmit nem csináltam , nincs asztalterítőm, képeslapokat is jó lenne készíteni. A lányom is megkért, a határidőnapló mintájával készítsek Neki asztalterítőt. A négy sarkába a naplón levő kicsinyített mintát, középre pedig az eredeti mintát, és akkor hol marad a család,a munka, a háztartás, az olvasás?

Egy kicsi tél, egy kicsi tavasz

Remélem már vége a télnek, hisz  csak 3 nap, és itt a március.
Én mégis egy téli képpel kezdem. A szakkörben mutatta Margó ezt a mintát, rögtön beleszerettem. Mire készen lett, vége a télnek. Sebaj, kivasaltam, és így kerül a szekrénybe. Amikor ismét a havat várjuk, bekeretezem, és felkerül a falra. Addig szép álmokat képecske.


"Ismétlés a tudás anyja", mondja a közmondás. Szeptembertől új bökögető társaink lettek, és szerették volna megtanulni a hardangerezést, mi régiek pedig átismételni.
Ezt a mintát már kétszer megcsináltam, az első illatpárna, a második gyűrűpárna lett. Most a virág díszítés nélkül készítettem, és törtem a fejem, mi legyen belőle.
Szerintem senkinek nem lesz meglepetés, ha azt mondom, dobozt csinálok belőle:))))
Nem tudom, milyen anyaggal vonjam be , ami illik a sárga középhez. Hiába nézegettem az anyagokat, igazából semmi nem illik hozzá azokból, amik vannak itthon.  Kénytelen leszek holnap meglátogatni a méterárú boltot.Ötletet szívesen fogadok.


Szegény kis békám alig bírja tartani:))

2013. február 19., kedd

Határidőnapló mintája


Én változtattam rajta, kivettem belőle, mert úgy túl nagy lett volna



Határidőnapló

Vettem még az év elején egy határidő naplót " bokros teendőim " számon tartására. Nem nagyon tetszett, de a felhozatal nem volt valami jó. Gondoltam, majd egy kicsit változtatok rajta. Semmi olyan mintát nem találtam, ami megragadta volna a képzeletemet, így csak halogattam, halogattam.

Ilyen volt:



A napokban megvettem a Diána keresztszemes újság tavaszi számát, és megtaláltam a mintát,ez kell nekem...

Ilyen lett:




Anyag: Fehér takácsvászon,
Fonal: Puppets: 7101;7098;7085;7246;7227;0513

Ha szeretnéd a mintát,az Xszemes minták címkében megtalálod / én kicsit alakítottam rajta.

2013. február 17., vasárnap

Köszöntő





Kedves Filomena, és Márti!
Szeretettel köszöntelek Benneteket az oldalamon.Sajnos egyikőtök blogját sem tudom megnézni, ha küldtök egy elérhetőséget örömmel veszem.


2013. február 15., péntek

Szakkör

Ma délután volt a szokásos xszemes szakkörünk. Nem felejtettem itthon a  fényképezőgépet, a bejárati ajtóra ragasztottam egy cédulát, hogy amikor megyek ki, rögtön meglássam. Szerencsére nem volt rá szükség, a cédula nélkül is eszembe jutott. Szerintem már annyiszor láttam, hogy jól bevésődött az agyamba.

A képek itt láthatók.

Sajnos nem volt itt mindenki. Az előző szakkörön sokkal több elkészült, vagy folyamatban levő munkát hoztunk, de azért van néhány szép remekmű.
Ma a hardangerezés volt a téma az új társaink kedvéért, de nekünk sem ártott az ismétlés.
18 órakor vendégeket is kaptunk. Énekelni gyűltek össze néhányan - ez is rendszeres a könyvtárban -, és bekukkantottak hozzánk is.
Képzeljétek csupa férfi, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.Azt azért nem mondták, hogy kedvet kaptak hozzá, maradnak inkább az ének mellett.

2013. február 10., vasárnap

Könyvjelzők ajándékba

Teljesen beleszerettem ezekbe a gumis könyvjelzőkbe. Köszönet érte Margónak, Ő mutatta a szakkörben. Sajnos tartalékban soha nincs itthon, mert mindig akkor csinálok csak, amikor valakit meg akarok ajándékozni. meg annyi minden mást is csinálok, hogy nem fér bele az időmbe.
Most is így jártam, 2 kedves barátomnak készítettem, csak úgy. Na meg is lett az eredménye, mert a lila mintásat eltévesztettem, és csak akkor vettem észre, amikor már átadtam.
De nem haragudott érte az ajándékozott, csak én restellem ilyenkor magam, nem szeretek hibás dolgokat kiadni a kezemből.




Pénteken lesz megint szakkör, akkor fejezzük be a hardangeres munkánkat. Már többször is akartam fényképezőgépet vinni, hogy lássátok, hogy dolgozunk, és miket készítenek a társaim. Remélem most nem felejtem el.

A 7. születésnapos Erika

Eljött ez a nap is, Erikát köszöntjük a Szülinapos játékban. Amikor elolvastam, hogy miket szeret, teljesen tanácstalan voltam, hisz a legtöbben a csoportunkból gyöngyösek, és Ő is ékszerekről írt. Nosza, írtam Neki, mi a szíve vágya, hátha talál a blogomon valamit, ami megtetszik Neki, vagy ötletet ad, hogy mit szeretne. Írás közben eszembe jutott, én is tudok nyakláncot csinálni, hímzettet. Ő az egyik könyvjelzőt választotta. A nyaklánc meglepi lesz neki, nem tud róla.
A képről lemaradt a képeslap, pedig azt is csináltam, talán majd Ő megmutatja.


Remélem elnyerik a tetszését

Már feltette az ajándékait a blogjára, így én is megmutatom mit küldtem Neki

2013. február 6., szerda

Készülőben

Ebben az évben 2 új taggal bővült a szakkörünk. Az Ő kérésükre, illetve, hogy mi is felelevenítsük a tudásunkat, megint hardangerezünk. Már csak a kivágás hiányzik, meg az ötlet, hogy mi legyen belőle. Az előző illatpárna lett, és a lányoméknak is ilyen gyűrűpárnát készítettem.


Többször néztem már Palkó oldalán, hogy milyen anyagra dolgozik. Nosza, levélváltás, és kiderült , hogy takácsvásznat használ több esetben is. Nekem is van, de egészen más. Nincs olyan tartása, más a színe...szóval vásárolt nekem, és tegnap megérkezett a csomag. Nem is tudtam neki ellenállni. Egy könyvjelzőt kezdtem el, egy kedves barátom kapja, akiről tudom, nagyon-nagyon szeret olvasni.


Ezt a mintát már megcsináltam egyszer, most csak egy részét készítem el. Miért nem kerestem más mintát? Ez illik az ajándékozotthoz. A színnel bajban voltam, mert én még mindig csak feketében, vagy nagyon sötét ruhában láttam, maximum egy fehér blúzzal szelídítve. Kénytelen voltam megkérdezni, melyik színeket szereti még, csak sajnos így elrontottam a meglepetést. De tudom, hogy így is örülni fog neki.



2013. február 4., hétfő

Új követők




Kedves Márti, Zafon, és Toniastitches köszöntelek benneteket az olvasóim között.

2013. február 2., szombat

A 6. születésnap

Ildikó következik a születésnaposok listáján. 29-én, kedden ünnepelt, de én csak szerdán tudtam postára adni a csomagját.
Már megkapta, így így itt is meg tudom mutatni mit készítettem.
 



A doboz teteje 32 ct-re készült, DMC 349; 783;, és 3815-ös fonalakkal.
Az idézet Horváth Imrétől való, Palkó oldalán olvastam.