2015. január 25., vasárnap

Új tervek

Anikó blogján láttam ezt a csodálatos ollót.


Elkezdtem gyűjtögetni, de nem csak a pénzt, hanem az ötleteket is, hogy ha a családom szeretne meglepni, milyen ollóknak örülnék, pl. hardanger , stb.........
2015. január 22., csütörtök

Feldobtam

Ebben az évben nem volt kedvem az egész határidő naplóm átalakítására, meg ne legyen már minden évben ugyanolyan, ezért csak egy kicsit változtattam rajta.
De úgy gondoltam, legyen már mégis olyan, ami rám jellemző.2015. január 21., szerda

Soha......

....nem fogok megtanulni varrni!
Nincs terítő, amit meg tudnék mutatni. 
Újat kell csinálni, mert a sok bontástól már olyan ronda szőrös lett a selyem ferdepánt, hogy ki kell dobni. Egyszerűen nem tudom szépen felvarrni, már a guta majd nem megütött a mai napon. Így az egész ment a süllyesztőbe, majd elviszem varrónőhöz, és Ő felvarrja rá. 
Bár az is igaz, hogy először azért kellett lebontani, mert egy varrónő ismerősöm legalább olyan rondán varrta fel, mint én.
Gondoltam, majd én megmutatom...hát megmutattam. 
Szóval egy darabig biztosan nem veszem elő a varrógépet


2015. január 20., kedd

Az utolsó.....

Elkészült az utolsó ajándék csomag is az angyalkákért.
Ma befejeztem a MIKI egér fejet és megvarrtam a párnácskát is, holnap útnak is indítom. / kicsit rossz a sok feketét varrni :( /.Ja még néhány szalvéta is került a csomagba, csak elfelejtettem lefényképezni.A dobozka is rejt valamit...... 2 csoki bújt el benne.

Ismételten megállapítottam, nehéz  a varrónők élete....
Ma a fél délutánt azzal töltöttem, hogy egy asztalterítőre felvarrjam a ferdepántot. Két oldalával el is készültem, de már nem volt türelmem befejezni, többször bontottam, varrtam, majd holnap folytatom.

Ha készen van megmutatom, háááát, még mindig van javítanivaló

 

2015. január 17., szombat

Meghatottság

Köszönöm Nektek a kedves szavakat Beáta, Vera és Erdős Évi. Nagyon meghatódtam, ahogy olvastam a véleményeteket a munkáimról.
De ez a köszönet szól azoknak is, akik írnak nekem, dicsérnek, buzdítanak.
Természetesen Margónak is, aki megtanított arra, hogyan lehet ezeket a szép dolgokat előcsalogatni a varrótűből.
De ezek a szavak nem csak engem illetnek, hisz Nálatok is , és más blogtársainknál is mindig szebbnél szebb alkotásokat  lehet látni.
Mert ezek alkotások. 
Lehet, hogy csak a magunk örömére készülnek, lehet, hogy másoknak szeretteinknek, barátainknak szerzünk vele néhány perc örömöt.
Mindig nagy szeretettel nézegetem amiket kaptam, megkülönböztetett helyen vannak. Van amelyik "csak " díszít, van amelyiknek funkciója van / bár a díszítés is egyfajta funkció /.
 Ha rájuk nézek mindig az eszembe juttok, jutnak azok, akiktől kaptam.


Köszönöm.

Sütés és varrás

Na nem egyszerre, csak ma készült mind a kettő.
Még a tavalyi évben gondolkodtam azon, hogy a régi zsebkendőtartó helyett varrni kellene egy újat. Semmi elképzelésem nem volt a mintákat illetően, a Facebookon kértem a kézimunkás lányok segítségét.
Nagyon kedvesek voltak, sok szép minta érkezett, de egyiknél sem éreztem az, Wháááááááá, ez kell.
Addig nézelődtem, amíg a Pinterestről megjött az ihlet. 
Elég régen elkészültem vele, csak most meg a varrástól tartottam, féltem elrontom, de...... a varrószakkörön sikerélményem volt a szütyővel, így ma délután belefogtam.
Vannak benne hibák, pl. a vászon, bélés, ferdepánt már olyan vastagok voltak együtt, hogy félrecsúszott az anyag, de nem bontottam ki, mert szegény gépem nagyon erőlködött.
A kisebb hibáktól eltekintve nekem tetszik.Gyakran nézelődöm főzős blogokon is. Több kedvencem is van, sok mindent kipróbáltam már. Valamelyik nap láttam meg Gizinél ezt a sós kifli receptet, gondoltam kipróbálom.


Fél adagot készítettem, de még így is több lett mint amit Gizi írt, pedig mint látjátok ezek sem picik.
Nagyon finom, de legközelebb valamivel több sót teszek bele mint ahogy a receptben van, nekem lehetne sósabb, de nem félek, hogy megmarad.

Szeretettel

Megérkezett mind a két helyről az értesítés, hogy megkapták a csomagocskákat, így megmutathatom Nektek is.
 Még karácsony előtt írtam, hogy Verától és Beátától  milyen szép ajándékot kaptam.
 Az én köszönő ajándékaim is elkészültek,  fel is adtam őket, remélem hamarosan megkapják.
Ez a bejegyzés kicsit később jelenik majd meg, de nem szeretném elrontani a meglepetést.

Beáta ajándékai:


Egy dobozka, hardangeres ollóőr / bár lehet, hogy a zsinór kicsit rövid lett /, egy kulcstartó és könyvjelző. De hogy ne csak a szemnek kedvezzek, tettem még mellé két bonbont is.

Vera ajándékai:Egy kis doboz szalaghímzéssel, kulcstartó, és egy olyan biscornu, amilyet én is kaptam ajándékba egy kedves ismerősömtől, gondoltam elkészítem, ja és a bonbonok.

2015. január 14., szerda

Szütyő

Tudom, hogy nem ez a világ legszebb szütyője, de ÉN varrtam.

Végreeeeeeeeee sikerélményem van.
Tegnap a foltvarró szakkörön csináltuk. Egy évvel ezelőtt még nem gondoltam, hogy ilyet is meg tudok majd készateni, hisz évekkel ezelőtt a varrótű temetésére is elmentem volna, ha lehetne. 
Azután elkezdtem xszemezni, most meg két szakkörbe is járok, szabás-varrásra és a foltvarróraÚgy örülök, el is határoztam csinálok ajándékba néhányat. Egészen belejövök :)

2015. január 13., kedd

Újabb angyalkák

Már többször is említettem, hogy gyűjtöm az angyalkákat. A Facebookon van egy csoport, ahol nylonharisnyából készült virágokat mutatnak az ügyes kezű hölgyek.
Itt láttam meg Ugi Erzsébet munkáit, mit mondjak..... gyönyörűek.
Nem csak virágokat készít, szépséges angyalkái is vannak. 
Vettem a bátorságot és megkérdeztem, cserébe nem készítene-e nekem is. Nagyon kedves volt, és már el is küldte, mellé még csuhéból készült is repült,  mert ezzel is foglalkozik, sőt még néhány szalvétát is kaptam Tőle.
Rám bízta, hogy mit küldök helyette, készülget az Ő ajándéka is.
Ugye milyen csodaszépek ?

2015. január 11., vasárnap

A konyha áldozataIgen, az aminek látszik., egy óriási hólyag.
A mai ebédfőzésnél a forró rántás a lábas helyett az ujjamon landolt. Hirtelen le sem tudtam tenni a kis edényt, már majd nem sírtam annyira sütötte az ujjamat a rántás, legszívesebben eldobtam volna. Egyszer azt olvastam, a II. világháborúban a megégett katonákat lisztbe fektették. Még nem raktam el a lisztes edényemet, beledugtam az ujjamat. Képzeljétek el, igaz, hogy egy óriási hólyag van rajta, de nem fáj!!!!!!

Még karácsony előtt vettem ezt a kekszmintázó szettet, de úgy alakult, hogy még sem próbáltam ki.


Ma jött el az ideje. Az unokám is itt van nálam, együtt mintázgattuk a kekszeket. Még van mit javítani rajta, nem mindenhol látszik rendesen a minta, de az íze finom / recept is van a dobozban, de sima linzertészta is jó, hasonló hozzá az íze /.


3 minta van hozzá, az egyik hópelyhes, a másik karácsonyi,a harmadik szívecskés.
Tudtátok, hogy van olyan tejszínhab, ami tojáslikőrös? Kicsit már megolvadt, de az van a kávémban.


2015. január 6., kedd

Díszek

Sikerült néhány hardangeres díszt készítenem karácsonyra, mégis úgy alakult, hogy nekem alig maradt, mert mindegyiknek lett gazdája.
Angyalkát többet is csináltam, ezt, ami a képen van az utolsó pillanatban készítettem, furcsállottam is, hogy valami nem stimmel........hát persze, az egyik szárnya hosszabb lett.
A csillag és a pici dísz akkor készült el, amikor már készen állt a karácsonyfa, utólag kerültek fel. A harangot még nem sikerült pótolnom, de ami késik nem múlik.
Most is nagy munkában vagyok, de egyenlőre titok, hamarosan mutatom.