2011. június 30., csütörtök

Kaptam egy kedves levelet Erdős Évától és egy napsugár díjat.
Szeretném megköszönni, de én az outlook levelezőt nem tudom használni. Sajnos az oldaladra sem tudok belépni, mert az adatlapodat kedves Éva megtaláltam, de nem tudom melyik a saját blogod, ahova írhatnék. Ha olvasod ezt a bejegyzésemet, kérlek segíts, hova írhatnék Neked.
Aki tud segítsen
Ezt a díjat, ha jól értelmezem, küldjem tovább másoknak is?
Köszönöm, hamarosan jön az újabb kreatívkodás

2011. június 19., vasárnap

Ma hallottam, hogy a hétvégére megint jön a rossz idő! Ez nem a legkellemesebb hír, ezért gyorsan megrajzoltam "A répa " c. mese szereplőinek a szabásmintáját.
Addig még lesz idő elkészíteni őket és már lehet is bábozni. Ha a többi bábot is elkészítettétek, akkor már csak a fantáziátokat kell használni és mindjárt több mesét is eljátszhattok.
Jó szórakozást!

Az apó és az anyó feje készülhet ugyan olyanra is, mint az unoka feje.
Egy kis segítség : a fejek legnagyobb szélessége 6cm, a hossza az embereknél 7 cm, az állatoknál 5cm.

Akárhogy próbálgatom, nem sikerül az eredeti méretre felnagyítani, amikor megnézem a bejegyzést.

2011. június 18., szombat

Az utóbbi napokban szinte csak ünnepelésről szólt az életem. Búcsúztattak a gyerekek, a szülők, a kollégák a munkahelyemen, városi szinten a kollégák, az önkormányzat. Nem is tudtam, hogy ilyen nagy felhajtással jár, ha az ember nyugdíjba megy. Nagyon jól esett, sokszor kellett a zsebkendőmet keresgélni.
Mindenfele mosolygó arcokat láttam, gratuláltak a kollégák, minden szépet és jót kívántak az elkövetkezendő évekre. Azért még azt is hozzátették, irigyelnek egy kicsit.


Mindenkinek sajnos nem tudom megköszönni a jó kívánságokat, de a közvetlen kollégáimnak egy kis ajándékkal kedveskedtem én is.

2011. június 16., csütörtök

A kiscsoportosok egyik kedvenc meséje " A répa " című mese. Nagyon szerették ha meséltem, élvezték a mikor eljátszottuk. Jókat derültek, amikor végre kihúztuk a répát és mindenki szerteszét gurulhatott. Egy alkalommal ezekkel a gyűszűbábokkal leptem meg őket. Ennek már sok-sok éve, a bábok állapotán is látszik, hogy minden kisgyermek szívesen játszott  vele.
A szabásmintákat nem találom, de hamarosan elkészítem és indulhat a játék.
Ha figyelitek az oldalt, már más bábokat is találhattok, velük együtt már jókat lehet bábozni, meséket kitalálni.
A következő mesebábok szintén egy kedvelt mese szereplői lesznek, annyit árulok csak el, hogy azokat hajtogatni fogjuk.

2011. június 10., péntek

Tudatom mindenkivel, nem vesztem el!
Szebb napot mindenkinek, mint a mostani. Ahogy kinézek az ablakon, azt látom: szürke minden és esik az eső. Jó tudom, szükség van az esőre, de a napot mégis jobban szeretem.
Mi történt velem, amiért nem jelentkeztem?
Sok sok búcsúzkodás. Először az ovis csoportom búcsúztatott el, / én ugyanis nyugdíjas leszek / majd hamarosan ők is elköszöntek az ovitól. Igaz, előtte volt egy fergeteges pizsama-partynk.
Tegnap este a Városi tanévzárón köszöntötték a gyémánt,-arany diplomásokat és a nyugdíjba vonulókat egy kedves, megható ünnepség keretében.
Mindent haza hoztam az oviból, ami 40 év alatt összegyűlt, rendezgetem, selejtezgetek, közben gyűjtöm az új ötleteket.
Hamarosan jelentkezem az újabb barkácsolási ötletekkel, ami pont az ilyen időkre elfoglaltság a gyermekeknek, mint ez a mai nap is.


Ezzel a szép csokorral kívánok mindenkinek szép napot.