2014. január 31., péntek

Köszöntő



Szeretettel köszöntelek kedves Kinga Bányácski. 
Köszönöm, hogy benéztél hozzám, és a követőm lettél.

Naptáram

Lassan a végére érek a naptár hímzésének. Egyszerre 2 hónapot mutatok. Az októberin a pókocskákhoz sehol nem kaptam ilyen pici gombokat, de semmi baj, elő a süthető gyurmával.
Hamarosan a december is készen lesz, a végső megoldáson még töröm a fejem,hogy egyben maradjon az egész, vagy évszakonként szétbontsam és pinkeep formájában csináljam meg.. Amíg a decemberrel elkészülök van még időm eldönteni.

 Október - November



 Egyenként a két hónap


A 11 hónap együtt

2014. január 29., szerda

Már csak 2 nap!


 

Siess nehogy lemaradj!
Ha játszani szeretnél, még van 2 napod, szombaton Sorsolás!
A játék felhívást Itt találod.

2014. január 26., vasárnap

Hála





Nem tudom már, hogy kinél olvastam, talán Szeránál - ha nem elnézést -, hogy minden nap végig gondolja, kinek , és miért lehet hálás.
Én a sorsnak mondok most hálát. Azért, mert jó barátokkal, szomszédokkal ajándékozott meg a családomon kívül.
Írtam, hogy a derekam bemondta az unalmast, fekvésre, pihenésre kényszerültem. Nagyon sok kedves szót, biztatást, praktikákat / a fájdalom csillapítására / kaptam.
A gond csak az, 6 lépcsőházat takarítok, így a hó is az enyém, de...., és itt szeretném megköszönni azoknak, akik felajánlották a segítségüket, és segítenek is. Még szerencse, hogy azért nem esett olyan hatalmas hómennyiség.

2014. január 24., péntek

Egy rossz mozdulat

Jól megjártam. Reggel, amikor a lépcsőházakat takarítottam - szerencsére már az utolsónál - , rosszul emeltem meg a teli vizes vödröt...... és úgy maradtam. Alig bírtam hazavánszorogni.
Rendbe tettem magam, majd irány az orvos. Ne tudjátok meg, hogy mentem, mint akinek - bocs - tele a nadrágja, és még keres is valamit a földön.
Nagyon aranyos doktor bácsink van, mindig mosolyog - szerencsére most nem mondta, hogy : Hát igen, ebben a korban...- írt fel gyógyszereket és pihenni. Feküdni, ülni, ahogy kényelmes és nem fáj. Injekció, ááááá, az nem. Na magad uram , ha szolgád nincsen, irány a gyógyszertár hasonló pózban.
Természetesen sem oda, sem visszafele éppen nem jött busz, a máskor 10 perces út, most majd nem 1 óra volt.
Most az ágyon körberaktam magam: olvasni, hímezni valók, telefon, távirányító, és pihizek, még szerencse, hogy főzni nem kell, maradt tegnapról, bár egy kis csinifogyi nem árt néha

Orchideák

Beáta írt az orchideáiról, megígértem, mutatok az enyémekről képeket.




Ez a két kép ugyanarról a virágról készült. Az érdekessége az, hogy a felső képen látszik, még társbérlőt is kapott, de nem tudom honnan került oda, hisz már több mint egy éve nálam van, és most bújt elő ez a kis virág. Nem is  hagyományos virágfölben van, hisz az orchideák csak ilyen fakéreg és tőzeg szerűségben vannak. Beáta, itt a válasz a kérdésedre, nem szeretik a virágföldet, legalább is én így tudom. Az én virágaim még soha nem voltak átültetve, de mégis folyamatosan virágoznak. Van még egy, arról most nincs kép, azt a nyugdíjazásomkor kaptam 2011-ben, és még mindig nagyon szép. Most csak két virág van rajta, de bimbó nagyon sok.



Ez a kettő úgy került hozzám, hogy már alig éltek, most így néznek ki.Lehet, hogy kinevettek érte, de én beszélni is szoktam hozzájuk, dicsérgetem, buzdítom őket.


 Ez nem az enyém. A menyem most kapta a születésnapjára, és Nála sem maradnak meg, így áthozta őket / mert többet is hozott / telelni. Szerintem nem jól gondozza őket, de hiába próbálok segíteni. Most átjár hozzám gondozni a sajátjait, még szerencse, hogy a hátam mögötti házsorban laknak, nem kell messzire menni.


2014. január 18., szombat

Öröm

 Nagy öröm ért ma!

Nagyon jól döntöttem, amikor 2 évvel ezelőtt a helyi kézimunka szakkör tagja lettem.
Először csak itt helyben találtam kedves barátokra, majd a Facebookon néhány xszemes csoportnak is a tagja lettem, és nagyon sok kedves, önzetlen , jó emberrel kerültem mondhatni baráti kapcsolatba.
De ugyanezt elmondhatom a blogolással kapcsolatban is, hisz azon keresztül is barátokra találtam.

Az egyik csoport oldalán hímzőállványt láttam, amihez odaírtam, "na, egy ilyen nekem is jó lenne.
Hamarosan üzenetet kaptam Szakos Margótól, hogy neki van egy pluszban, és szívesen nekem adná.
A levelezgetés vége azt lett, hogy ma  a kis unokájával együtt személyesen hozták el.
Egy nagyon kellemes délutánt töltöttünk együtt, sok mindent megtudtunk egymásról, családjainkról.




De meglepetésképpen még pinkeep tartókat is kaptam Tőle.

Kedves Margó, nagyon szépen köszönöm

2014. január 15., szerda

Segítséget kérek





 Ha valakinek nincsen blogja, attól tud megjegyzést írni a blogomra? Ha igen, miért nem sikerült egy kedves Ismerősömnek bejegyzést írni?
Tudja valaki a választ?

Változás






Az előző bejegyzésemben játékra hívtalak Benneteket. 
Egy kérdés érkezett hozzám, az, hogy a Facebookon lehet-e játszani. 
Igen lehet, de az a kérésem, aki ott játszik privátba írja meg a választ.
Köszönöm, és szeretettel várok minden játékos kedvűt.

A játék feltételeit itt , a segítséget pedig Itt találjátok.

Biscornuk


Elkészültek  Lee  mintáiból a biscornuk.



Ez pedig a barnás árnyalatú.




Ebben történt egy apró hiba, amit az összeállításkor vettem észre.

Játékra invitállak Benneteket. 
Ha megtaláltad a hibát, írd meg.  A végén kisorsolom valakinek a nevét, és kap tőlem egy meglepetést, még én sem tudom mi lesz az, de majd kitalálok valamit.
A határidő: Január 31 éjfél.
Nem feltétel, de ha hirdeted a blogodon megköszönöm.

Egy ici-pici segítség. Ott keressétek a megoldást, ahol még az összeállítás előtti képet mutattam.

2014. január 13., hétfő

Még egy motor

Egy újabb motoros dobozt kértek tőlem, azzal a különbséggel, hogy a színe sárga legyen.
Sajnos nem kaptam sárga zsinórt, így feketével kereteztem a szélét, ezért nem vagyok teljesen elégedett vele.


De úgy gondoltam, szomorkodni fog, ha egyedül indítom útnak, ezért egy könyvjelzőt rejtettem el benne. Remélem örülnek majd mind a kettőnek.


2014. január 10., péntek

Vajas csiga

Amikor még dolgoztam, az oviban volt egy étel, amit mindannyian nagyon vártunk, és ez a vajas csiga. Képzeljétek el, magas, omlós, édes, szinte elolvad az ember szájában.............hmmmmm, még most is összefut a nyál a számban, ha rágondolok. Amikor ezt küldték, nem kellett biztatni a gyerekeket, hogy egyenek, de mi felnőttek is alig tudtunk betelni vele.
Többször is próbálkoztam a sütésével, mint pl. ma is.
Én már mindent kipróbáltam, hideg sütőben kezdtem sütni, előmelegített sütőben, nagy lángon, kis lángon, nem nyitottam ki a sütő ajtaját elemlámpával kukkoltam jó-e már  amíg meg nem sült, kinyitottam, szóval amit csak lehet kipróbáltam.
De nem, nem lett olyan, mint amilyet az óvodában sütöttek.
Először szépen emelkedik, növekedik, és mire megsül, elterül mint a nagy Alföld.
Ez  lett a mai sütésem eredménye



Puha is, omlós is, finom is,.............de nem olyan

2014. január 8., szerda

Újak

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek, és megkezdődtek a dolgos hétköznapok.
Az ünnepek ideje alatt kevesebb időt fordítottam az öltögetésre, de azért teljesen nem feledkeztem meg róla. Az időt inkább a családdal, az unokámmal / nálam volt néhány napot /töltöttem, időnkétn varrogattam csak.
A tavalyi év utolsó hímzőszakkörében karácsonyi ajándék várt bennünket. Még anno Lee ajándékot küldött a csoportunknak, most ebből kaptunk egy egy kittet.
Összeállítva még nincsen, de nem sokáig késlekedek vele, most így néz ki.

.
Lee másik mintáját még Beáta küldte ajándékba. Igaz, a színei miatt inkább karácsonyi, de úgy voltam vele, azonos helyről származnak, akkor megcsinálom mindet. Itt is a kivarrásig jutottam, de ígérem hamarosan  megmutatom mind a kettőt összeállítva.


Már mutattam  régebben , hogy mit kaptunk Leetől. A humbug mintákból már csak egy van, ami nincs befejezve, de az is hamarosan meg lesz, összeállítom mind a hatot és jövök mutizni.
Nem nagyon szoktam fogadalmakat tenni, de most elhatároztam, nem megfogadtamhogy a félkész munkáimat befejezem, de azért közben újakat is csinálok.

Mert terv az van bőven, csak győzzem.