2012. szeptember 28., péntek

Június


Elkészültem júniussal is. Igaz, már jó néhány napja, de nem volt időm feltenni.
Kicsit sötét a kép, főleg, ahol mind a hatot lehet látni, de esti fénynél készült.




Most vettem észre, hogy az első három képen 2 szállal varrtam a hónap neveket, a másik három képen viszont csak 1 szállal. Na, varrhatom még egyszer.

2012. szeptember 27., csütörtök

Születésnapra



Szeptemberben volt a lányom születésnapja. Számomra  új, szokatlan helyzet állt most elő.

Eddig teljesen természetes volt, hogy átmegyek a szomszédházba, viszem az ajándékot, a tortát , és felköszöntöm. Decemberben azonban elköltöztek, most 100 km-el arrébb lakik, csak telefonon tudtam köszönteni, hát mit mondjak, nagyon furcsa volt.
Tegnap délelőtt azonban haza jött, és csak ma ment vissza, jót beszélgettünk, tartottunk egy csajos napot
Sütöttem meglepetés tortát, és ezt a pinkeepet hímeztem Neki.



36 ct Nina a la' Vanille, Puppets 564; 7046, Vénusz 2674



Nagyon örült mind a kettőnek.

2012. szeptember 23., vasárnap

Így festettem

Lengyel Zsófia / Sajnos nem tudom belinkelni a blogját, nincs hozzáférésem- ki tudja, hogy kell / kérte, írjam le, hogy festettem a fonalakat.
Az előző bejegyzésben mutattam egy sikertelen festést, amit céklalébe mártottam. Most azt a fonalat is befestettem. Nagyon jó erre a műveletre a főzés ideje, hisz nem vesz igénybe plusz időt, és rá is tudok nézni, hogy áll a festés.
Ami kell hozzá:
- Fonal / én még egyenlőre a fehér Puppets -el kisérletezek
- 2 db hasonló méretű edény
- 2 dl forró vízhez  tettem
1/2 teáskanál sót
-1 - 1 késhegynyi festéket / Colombus ruhafesték
A fonalat előtte jól bevizeztem, kicsavartam és bele az edénybe.

Ezekben az üvegekben narancssárga és sötétbarna festék van. Az a ronda papír azért van alatta, mert egy idő után, ahogy halad a víz a fonal közepe fele, csöpög.
Majd másik képen látjátok, hogy messzebbre húztam egymástól az edényeket, hogy jobban lógjon a fonal, és amikor láttam, hogy már minden csupa víz, akkor jutott az eszembe, hogy tálcát tegyek alá.
Sajnos nem kaptam más színű barnát, és nagyon sötét lett, de kipróbálom másik barnával is.



Amikor úgy gondoltam, most már jó lesz, folyóvíz alatt jól kimostam, és mehet a mikróba. Nálam az vált be, hogy  3 percig hagytam benne. Természetesen nagyobb mennyiséget a sütőben lehet jól szárítani. Nem sütni, szárítani



A következős festés ismét napsárga és korall. Palkó írta, nagyon tetszik neki amit festettem, gondoltam küldök belőle. Persze nem lett pontosan olyan, hisz azt a levet kiöntöttem, de remélem ez is elnyeri a tetszését. . Az elrontottat is beletettem, kíváncsian várva, milyen lesz az eredmény.
Arra figyeljetek, hogy nagyobb mennyiségű festéklevet készítsetek, mert a fonal nagyon  szívja fel a vizet, és ha csak sima vízzel töltitek fel, akkor már világosabb lesz a szín. Így van miből utána önteni.




 Itt már az elrontott fonal is benne van. Látszik, mennyivel kevesebb benne már a víz, ott van a festék karika az oldalán, és már tálcára tettem, ugyan nem látszik, d áll benne a víz.



 Már csak arra vár, hogy betegyem a mikróba. Na, melyik lehet az elrontott fonal?

2012. szeptember 21., péntek

Sajnos ez nem sikerült

Aki volt menzás, vagy kollégista, az ismeri, hogy volt néhány leves, amit csak így tituláltunk " Minek nevezzelek?"
Így jártam én most ezzel a kísérletemmel.
Tegnap céklát főztem, és gondolva egy nagyot, beletettem a fonalat a lébe, természetesen először  kivettem a kész céklát.
Lett valamilyen színe, bár korántsem voltam elégedett vele. Hát amikor kimostam, és megszárítottam

EZ LETT BELŐLE

Most majd egy másik színnel próbálkozom.

Anik jelezte, megérkezett az ajándék, amit nálam nyert. Az engedélyével, most megmutatom az ollóőrt, amit + meglepetésként készítettem, csak a nagy titkolózásban elfelejtettem lefényképezni. levendulával töltöttem meg.


Elkészültem a Naptár SAL júniusával is, de még nem volt időm megvasalni, addig nem akarom megmutatni, mert rajta van a hímzőráma nyoma.
Nem tudom Nálatok is megváltozott a blog? Igaz, már egy ideje kiírta, hogy hamarosan változik a blog, de nem történt semmi. Na, ma megtörtént, de nekem nem tetszik, alig tudok eligazodni rajta. Már egy ideje bénáztam vele, mire megtaláltam, hogy lehet írni rajta. De azt még nem sikerült megtalálnom, hol lehet a tervezés?

2012. szeptember 16., vasárnap

Próbálkozom

Már mutattam korábban is olyan színátmenetes fonalat, amit én festettem.  Azzal már hímeztem is, de mivel ajándék lesz, így most nem tudom megmutatni.Tegnap megint csináltam, még mindig nem tökéletes,de nekem tetszik.

 Világoskék és türkizkék kombinációja, nem olyan nagy az eltérés a két szín között, majd legközelebb két jobban eltérő színnel próbálkozom. Feltekerve különben jobban látszik az átmenet.

  Napsárga és korall színeket használtam. Feltekerve nagyon szépen látszik az átmenet, remélem a varrásnál is.


A kukacnál még hiányzik a kontúrozás, és a virágok kivarrása. Eredetileg könyvjelzőhöz készítettem, de meggondoltam magam, máshoz használom fel, már van is ötletem.

Mária napra csináltam a barátnőmnek egy könyvjelzőt, de annyira siettem feladni, hogy sajnos a fényképezés elmaradt.

2012. szeptember 15., szombat

SORSOLTAM!

Ma már jó sokat dolgoztam, pihenésképpen kisorsoltam a nyertest.
20-an jelentkeztetek a játékra, köszönöm, mindenkinek nagyon örültem.
Mi mindenre  jó az ajándék doboz? Nem régen kaptam Erdős Évitől egy PIF játékban ezt a gyönyörű dobozt, mindig ebbe tettem bele annak a nevét, aki jelezte, hogy szeretne játszani.


Mivel én egyedül élek, a saját kis kezemmel húztam ki a nyertes nevét. Azt a pillanatot is lefényképeztem, de olyan bénán sikerült, hiába próbálgattam, ezért úgy döntöttem, ezt a képet kihagyom.


Higgyétek el, nem csaltam.
Na, nem csigázom tovább az érdeklődéseteket, a nyertes táááádááám:





Gratulálok Anik, kérlek írd meg a címedet, hogy el tudjam küldeni az ajándékot.

A többiek se csüggedjenek, lesz még játék máskor is.

2012. szeptember 11., kedd

Kérdés




 Ki tudja, mit jelent az - a megjegyzések után lehet olvasni -, hogy " Előfizetés e-mailben". Egyszer olvastam valakinél, de nem emlékszem, hogy kinél, és arra sem, hogy mit jelent.

Köszöntő

  






Köszöntelek benneteket az olvasóim között: