2013. december 30., hétfő

BUÉK

Minden kedves Blogtársamnak, azoknak akik rendszeresen nézegetik a munkáimat, azoknak is, akik csak néha látogatnak el hozzám
kívánok egészségben, gazdagságban, szeretetben, kreatív ötletekben gazdag boldog új Évet.



2013. december 29., vasárnap

Megkésett ajándék

A Facebookon Latinka hirdetett egy karácsonyi ajándékozós játékot. Nagyon sokan jelentkeztünk , több mint százan. El is indultak az ajándékok, de sajnos nem mindegyik. Voltak olyanok is, akik többszöri figyelmeztetésre sem jelentkeztek. Az ilyen minek jelentkezik egy játékra? Eszébe sem jut, milyen csalódást okoz annak, aki szív repesve várja minden nap a postást, és csak egy nagy csalódás a vége.
Elhiszem, hogy mindenkinek közbejöhet valami, de akkor tessék jelezni, mi megértőek vagyunk.
Tudom, hogy ez már nem ugyanaz, de az egyik társunknak, aki hoppon maradt készítettem egy kis ajándékot. Szalvétákat kért és abba a csomagocskába rejtem el Neki, remélem picit megszelídítem a csalódottságát.



A másik ajándék nem konkrét karácsonyi ígéret volt, tegnapra készült el. A menyem egy üvegben tartja a kávét, megkérdeztem, hímezzek-e valamit az üveg tetejére.
El is készült, de megvallom őszintén nem tetszik annyira. Miért? Túl fehérnek találom a vásznat, de hiába próbálkoztam, nem sikerült befesteni, illetve valami ronda szürke lett, arra pedig nem akartam varrni.
Ő jött rá, ha körbekontúroztam volna a mintát, talán szebben kiadná a mintát. Felajánlottam, ha kéri kap egy másik tartót, egy jobb hímzéssel, de így is elfogadta.


Az én karácsonyfám ilyen volt. Ha sikerül, akkor jövőre saját készítésű xszemes díszek lesznek rajta.


2013. december 25., szerda

Mosogatógép

Mivel egyedül élek, nem sok értelmét láttam a mosogatógépnek......a mai napig. Hosszú éveken át nálam töltöttük a szentestét. Szüleim, gyerekeim, majd a családtagjaikkal bővültünk. Akkor sem volt könnyű, de egy füst alatt lement az egész. Ma már nem tudtuk megoldani, hogy egyszerre legyünk együtt, ennek következtében 3x mosogattam.
Még délelőtt az utolsó fogások, levestészta, köret, stb. majd mosogatás.
Ilyen volt egy csapatnak a terítés.





De nálunk nem egyszerű egy ebéd. A lányom és a családjának a fele vegetáriánus, Nekik külön főztem, de ugyanúgy volt leves, második féle, köret stb.
A másik felének szintén, de azok húsból készült ételek. Mivel messziről jöttek, mindent melegíteni kellett, de nem az egészet, tehát újabb edények kerültek elő a szekrényből. Ilyen tányér, olyan tányér, poharak ilyen is, olyan is, evőeszközök, soroljam még?
Egy idő után mosogatni kellett, mert vacsorára már a fiamékat vártam. De előtte a maradékok kisebb edényekbe kerültek, tehát szaporodott a mosatlan.
Minden megismétlődött mint az ebédnél, azzal kiegészítve, hogy volt aki húslevest, volt aki halászlevet kért.
Mire mindenki elment, és elmosogattam, addigra végem volt mint a botnak:)
De megérte, mert jó volt együtt
Na, ilyenkor kellene az a fránya mosogatógép, de az év többi napján csak pihenne, talán még egyszer, kétszer lenne ilyen nagy összejövetel. Ezért áldozzak rá?Nem hiszem, marad az sk.

2013. december 22., vasárnap

Szeretettel

Ezzel a csodálatos verssel kívánok minden kedves Blogtársamnak áldott karácsonyt.

Dsida Jenő:

Itt van a szép karácsony

Itt van a szép, víg karácsony,
Élünk dión, friss kalácson:
mennyi fínom csemege!
Kicsi szíved remeg-e?
Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága,
szép mennyei üzenet:
Kis Jézuska született.
Jó gyermekek mind örülnek,
kályha mellett körben ülnek,
aranymese, áhitat
minden szívet átitat.
Pásztorjátszók be-bejönnek
és kántálva ráköszönnek
a családra. Fura nép,
de énekük csudaszép.
Tiszta öröm tüze átég
a szemeken, a harangjáték
szól, éjféli üzenet:
Kis Jézuska született!




2013. december 19., csütörtök

Elkészültek

Végre minden kérésnek eleget tettem. Tudom, hogy az ajándékozottak nem nézik a blogomat, ezért Nektek már most megmutatom mit készítettem.
Egy motort kedvelő Úrnak készült ez a doboz, állítólag a pénzét akarja ebben tartani. Lehet, hogy lakatot is kellett volna tenni rá?



A másik doboz egy kislány kincseinek készült, aki nagyon szereti a cicákat.




Soha többet nem varrok olyat, amiben szinte csak fekete van. Már azt hittem a végén, a szemem is kiugrik a helyéből.

2013. december 18., szerda

Karácsonyi ajándék

A lányom kérésére készültek ezek az ajándékok, a barátaiknak kedveskednek velük.
A vendégköszöntő kicsit eltér a szokásostól, mert rovásírással is kellett rávarrni, és a színeken is változást kért.
A rovásírás jelentése: Isten hozott.
Kicsit ez is más, mert igazából visszafele kellett volna írni, de azt mondta, " ne görcsölj vele anya". A hétvégén megkapta akinek szánták, a másik két ajándékozott "remélem" nem nézegeti a blogomat. Hát ilyen lett.



2013. december 17., kedd

Meglepetés

Annyi rosszat hall az ember. Katasztrófákról, az emberek közömbösségéről, gonoszságáról, és akkor csak felvillan egy fénysugár.
2011-ben beléptem egy csodálatos világba, a blogolók csapatába. Már itt megismertem néhány csodálatos embert, majd bővült a kör, mert befogadott néhány xszemes csoport is.
Kezdődött azzal, hogy a szolnoki Öltögető, csoport tagja lettem, ahol Margó megtanított sokféle technikára, ötleteket kaptam és kapok Tőle. Köszönöm.
A blogon keresztül barátokkal ajándékozott meg az élet - erről már többször is írtam.
Az egyik közösségi oldalon keresztül sok hasonló érdeklődésű emberrel hozott össze a sors. Bennem eddig is élt a remény, hogy az emberek jók, hát itt meg is bizonyosodhattam róla. Ennyi kedves, önzetlen emberrel régen találkoztam.
Mindennek a csúcspontja a mai nap. Anikónál olvastam, hogy illatos fonallal készítette az egyik ajándékát. Én még ilyet nem hallottam, és ezt meg is írtam Neki.
Mit gondoltok mi történt?........Igen, ma csengetett a postás és egy karácsonyi képeslap, néhány kedves szó kíséretében egy motring illatos fonal lapult, a borítékban.


 Nagyon köszönöm Nektek, hogy színesebbé, szebbé tettétek az életemet.

2013. december 14., szombat

2013. december 13., péntek

Segítség

A segítségeteket szeretném kérni. Ha jól emlékszem, valamelyik blogban láttam, nem nagyon régen / max. 1 -2 hét /, hogy a készítő megunta a doboz régi kinézetét és bevonta, vagy befestette. Fehér lett és ha jól emlékszem tortapappír díszítést kapott a teteje.
Aki ráismer a saját munkájára, vagy valaki tudja, hogy kinél láthattam, segítsen!!!!!! és írja meg a lelőhelyét.

Nagyon köszönöm

2013. december 8., vasárnap

Kopogtató

Már egy ideje készen van a kopogtatóm. Először úgy terveztem, a bejárati ajtóra teszem, de egyáltalán nem mutatott. Így az ebédlőbe került. Van azonban egy problémám. Vettem egy csillagos banner akasztót, de sehogyan sem tudom felakasztani a falra, egy rövid fekete cérnával oldottam meg, de így meg nagyon csúnya. Ahányszor ránézek, mindig töröm a fejem, hogyan is oldjam meg. Talán egyszer csak jön a "szikra".


Tavaly varrtam ezt a kis képet, de kifutottam az időből, ezért nem került fel a falra. Most találtam egy keretet, - nem ez lesz a végleges - egy fehér keretbe szeretném tenni. Hamarosan megyek érte, és akkor jöhet a csere.


Akárhogy ügyeskedtem, lekapcsoltam a villanyt, felkapcsoltam, átállítottam a gépet, mégis benne van a fény.



Itt kikapcsoltam a vakut, így meg sötét lett. Amikor feltettem ide a képet, akkor láttam, egy folt is van rajta. Gyorsan megnéztem, nincs semmi.
Lehet, hogy ez ma nem az én napom?

Varrogatok ám szorgalmasan, de csak a fényképek gyűlnek, mert karácsonyi ajándékok lesznek, nem merem megmutatni, majd az ünnepek után.

2013. december 1., vasárnap

Mérges vagyok

Megakartam változtatni a fejlécem képét, és mindegyik kép amit választottam olyan kicsi, és annyira idétlenül néz ki.

Azért alkottam is. Egy kedves Ismerősöm kérésére készült ez a doboz.
Ez egy parafadoboz, és az alján van egy perem rész. Akárhogy próbáltam az anyaggal eltakarni, mindig olyan csúnya, ráncos lett, így egy kis sújtás díszt kapott.




A teteje szépen illeszkedik rá, de most látom, kicsit csálén sikerült rátennem. Másik képet már nem tudok csinálni, mert már a tulajdonosnál van.