2014. november 29., szombat

Kiegészítés


Jaaaj, egy fontos dolgot kifelejtettem a születésnapi köszöntésből.
Mivel nem voltam itthon, és hát a lányomék is messze laknak Tőlem, Ők telefonon keresztül köszöntöttek., nagy nevetéssel, énekléssel, ami inkább ordítás volt, hogy ki tudjon hangosabban köszönteni.
Őszintén megvallva, még a könnyem is kicsordult.


2014. november 28., péntek

Születésnap

Háromszor is csengetett nálam a postás a héten.
Igaz, kétszer nem voltam itthon, és a szomszéd néni vette át a csomagjaimat, én ugyanis a barátnőméknél töltöttem néhány napot.
Miért is keresett a postás?
Megint elszállt egy év, ismét idősebb lettem.   A barátnőm férje azt mondta betöltöttem a 26-ot, hát igen,csak éppen fordítani kell. De nem baj, szinte el sem akarom hinni, hogy így eljárt felettem az idő. De ennek a kornak is meg van a maga szépsége.
A barátnőméknél szépen megterítettünk, gyertya is volt az asztalon, egy szép sálat és könyvet kaptam Tőlük.

Egy születésnapi játékba neveztem be, teljesen véletlenül én lettem az első ünnepelt.


Csillától egy  szütyőkét, papírzsebkendő tartót, teákat és egy szép nyakláncot kaptam. Mi más is lehetne rajta, mint egy angyalka,  egy képeslapot is kaptam.
 Nagyon köszönöm kedves Csilla.


Katától szintén nyakláncot kaptam, Ő gyöngyből készítette. Holnap este színházba megyek, fel is veszem.
tett még hozzá hímzőfonalat, és finom forrócsokit, és egy képeslapot.
kata szervezte a játékot is.
Nagyon szépen köszönöm Neked is kedves Kata.

Többször is írtuk már mind a ketten, hogy itt a blogon találtunk egymásra Évi barátnőmmel, akivel a születésnapunkon kívül is nagyon sok egyező  dolog van az életünkben.
Már tegnap este kérdezte megérkezett-e a csomag. Ma egész nap izgatottan vártam a postást, már azt hittem, ma sem kapom  meg, amikor olyan 17 óra körül meghallottam a csengetést. 
Amikor kinyitom a csomagot, mindig akkor jut eszembe, így is le kellett volna fényképezni, de a nagy izgalomban elfelejtem.

Ezeket a szépségeket rejtette a csomag.


Nem győztem álmélkodni, annyi szépséget rejtett a csomag, transzferálással készített karácsonyfát, bonbont, kivarrandó képecskét anyaggal, fonallal együtt, kis karácsonyi fadíszeket és egy bögrét, amiben forrócsoki van. Tartozik hozzá egy kis habverő is, gondolom, hogy jó habosra tudjam keverni.
Természetesen Tőle sem hiányzott a képeslap.
Drága Évám, nagyon szépen köszönöm.

Mielőtt elutaztam ismét készítettem egy karácsonyi díszt articsóka technikával.
Ebben nincs semmi újdonság, hisz nem ez az első amit csináltam. Ami mássá teszi, fehér selyemből készítettem. Na ez volt ebből az első, és az utolsó is, mert annyit kínlódtam vele.

2014. november 20., csütörtök

Egyveleg

Ma lettem készen ezekkel az ajándékokkal.
Azért merem megmutatni, mert akik kapják ritkán nézik a blogomat, legalább is most ebben reménykedem.


A receptfüzet mintáját a pinteresten találtam, ezt a barátnőm kapja


A borkötényhez a Facebookon kértem segítséget, sokan segítettek, amit köszönök, végül Ildikó mintája mellet döntöttem, nagyon megtetszett, az időm is kevés volt, meg nem akartam pl. Télapós mintát.
Nála a betű más volt, a barátnőm férje István. Kicsit variálnom kellet a betűn, mert az I hiányzott a minták közül, egy J lett megkurtítva.

A Facebookon nagyon sok hajócsipkével készült munkát láttam, egyik szebb mint a másik.
Én is megpróbáltam, de nem sikerült és elment a türelmem és a kedvem tőle.
Vera gyönyörű angyalkákat készített. Írtam Neki, hogy nekem is van két horgolt angyalkám, ajándékba kaptam őket az angyalka gyűjteményembe. 
Megígértem, hogy megmutatom őket.

Kedves Vera, íme az angyalkáim. Nagyon sok fajta van közötte, még olyan is, amelyik a rondaságától szép és különleges. De van olyan, amelyiket egy búcsúhelyről kaptam, olyan is amelyik Rómából érkezett.
Az elsőt egy volt óvodásomtól kaptam már nagyon régen, akivel egyszerre van a születésnapunk.

 


A középső üvegangyalkát a blogos barátnőmtől Évitől kaptam, akivel szintén egyszerre van a születésnapunk, és Ő is angyal gyűjtő. Ezt a kis borzas angyalkát akkor kaptam, amikor 3 évvel ezelőtt nyugdíjba mentem, és Szarvas Mici kisfia is elballagott a csoportommal az oviból.Hát Ők az én angyalkáim, még van egy ici-pici fejecske a pénztárcámban.
Már nem is számolom Őket, de több mint 70 -en vannak.

2014. november 17., hétfő

Segítséget kérek

A segítségeteket kérném.
Egy karácsonyi pinkeepet varrok, és pici gombok vannak rajta dísznek. A színes képen jobban látszik, hogy milyen .
Régen voltak olyan gombok, mintha kagylóból készültek volna, nagyon vékony , kisebb-nagyobb és gyöngyház színű volt. . Ezek elég pici gombok. Nem tudjátok hol lehetne ilyet venni?
Köszönöm

2014. november 7., péntek

Öröm

Nagyon jó érzés, amikor olyan bejegyzéssel találkozom : Hogy régen láttak, nincs talán valami baj?
Szívet melengető érzés, hogy bár személyesen még soha nem találkoztunk, de figyelünk egymásra, hiányoljuk a másikat, ha már régen nem jelentkezett. 
Köszönöm.Valóban sok minden történt velem az utóbbi időben, jó is, rossz is, publikus is és olyan is, amit nem szívesen idézek fel.
Nagyon jó, mert a múlt hét második felét az unokámmal tölthettem, ilyenkor csak Vele foglalkozom, "nincs időm" a böködésre.
Azért a háttérben, csendesen készítgettem ezt-azt.
Lassan, de biztosan haladok a 4 évszak virágos SAL-lal, ez a nyár a sok zöld színével elég lassan megy / meg egy kicsit félre is tettem /.Két újabb hardangeres karácsonyi dísz is készült, bár ez a második angyalka nem az enyém, egy barátnőm kérte.


A másik barátnőm kulcstartót kért, egy ollóőr mintáját kellett volna megcsinálni.
Hát nem kifogott rajtam a kis haszontalan? Az egyik öltést egyszerűen nem tudtam megcsinálni, így csak egy ilyen piciség lett belőle, kárpótlásul levendulával töltöttem meg.
De úgy sem nyugszom addig, amíg olyan nem lesz, mint amilyet kért.


Végül, de nem utolsó sorban, ezek tegnap délután lettek készen. Még akartam csinálni másik kettőt is, de szegény ujjacskám a sok gombostű nyomkodástól teljesen kikészült. Az a kettő nem karácsonyi mintás lesz.
Igaza van Palkónak / ha jól emlékszem Ő írta / készülnek a karácsonyi díszeim, ha csak el nem ajándékozom őket addig.
Na, kettő már Debrecenben van, de jó helyen és ez örömmel tölt el.