2013. július 31., szerda

Egy kis nyaralás

Az elmúlt héten nem volt időm bökögetni, az unokámmal nyaralni voltunk.
A barátnőméknek van egy házuk Balassagyarmattól 20 km-re Becskén, egy 552 lélekszámú kis faluban. A Cserhát hegységben, a Galga patak völgyében, a Szanda hegy lábánál található. Gyönyörű a táj, keresztül megy rajta az országos Kék túra is, lehet kirándulni. A képeken  lehet látni, hogy az udvar végéből már a hegyre lehet felmenni, tele gyümölcsfákkal, csodálatos kilátással. Nem mindenki mondhatja, hogy saját hegyoldala van. Ott aztán csend és nyugalom van. Nem állandóan vannak ott, kora tavasztól késő őszig, néha-néha télre is elmennek pár napra. Egyedül már nagyon sokszor voltam ott, sok  emberrel megismerkedtem, akik mindig örömmel fogadnak. Már máskor is voltunk ott kettesben, így nagy várakozással indultunk útnak Csingizkével.
A bánki tónál is eltöltöttünk egy napot, de nem mertem elvinni a fényképezőgépet, így  sajnos nem készültek képek.
Most is tele élménnyel érkeztünk haza, íme néhány fénykép.

 Célpont készítés a csúzlizáshoz. Na, ki lő le többet? Természetesen először a barátnőm férje volt a győztes, de később Csingiz is egész jól belejött. Engem is csalogattak, de mondtam, amilyen "ügyes"  vagyok, a végén még saját magam lövöm le.


Próbálkozás



Mindent bele!  Ugyan mennyi dől le egyszerre?


Milyen magasra lőttem? Csak nem az űrbe ment?

 Estére nyársalunk, kell egy kis fa.

 Ez a barátság már több mint 40 éve tart.


Nem sokára lehet nyársalni. Csingiz vegetáriánus, Ő gombát sütögetett, és a parázs közé burgonyát tettünk alufóliába csavarva.

  Hű, de megéheztem. Azért egy kis gombapástétomos kenyér is kell .


2008. szeptember 14-én avatták fel a Csigahegyen Magyarország új, szám szerint 7. budhista sztúpáját.Pont az előző héten volt ott egy nagy találkozó


Nézzük, mi is az a sztúpa? Miket írnak róla?


Mi ketten.

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy szép hetetek volt! Köszi a képeket, az élménybeszámolót! :)

    VálaszTörlés
  2. Szuper kis pihitek volt, nagyon drága az unokád!
    Meglepett, hogy vegetáriánus. Saját döntése, vagy születésétől kezdve így étkeztetik? Tényleg érdekel, mert a lányom lisztérzékeny, és foglalkoztat ez a téma. Mármint, hogy gyerekkorban ki hogy bír tartani egy-egy táplálkozási irányzatot vagy előírást.

    VálaszTörlés
  3. Jó is az unokával nyaralni egy kicsit! külön élmény, kettesben lenni vele! Nagyon szép barátságot ápoltok, jó hallani, hogy van ilyen is! :)

    VálaszTörlés