2013. december 25., szerda

Mosogatógép

Mivel egyedül élek, nem sok értelmét láttam a mosogatógépnek......a mai napig. Hosszú éveken át nálam töltöttük a szentestét. Szüleim, gyerekeim, majd a családtagjaikkal bővültünk. Akkor sem volt könnyű, de egy füst alatt lement az egész. Ma már nem tudtuk megoldani, hogy egyszerre legyünk együtt, ennek következtében 3x mosogattam.
Még délelőtt az utolsó fogások, levestészta, köret, stb. majd mosogatás.
Ilyen volt egy csapatnak a terítés.





De nálunk nem egyszerű egy ebéd. A lányom és a családjának a fele vegetáriánus, Nekik külön főztem, de ugyanúgy volt leves, második féle, köret stb.
A másik felének szintén, de azok húsból készült ételek. Mivel messziről jöttek, mindent melegíteni kellett, de nem az egészet, tehát újabb edények kerültek elő a szekrényből. Ilyen tányér, olyan tányér, poharak ilyen is, olyan is, evőeszközök, soroljam még?
Egy idő után mosogatni kellett, mert vacsorára már a fiamékat vártam. De előtte a maradékok kisebb edényekbe kerültek, tehát szaporodott a mosatlan.
Minden megismétlődött mint az ebédnél, azzal kiegészítve, hogy volt aki húslevest, volt aki halászlevet kért.
Mire mindenki elment, és elmosogattam, addigra végem volt mint a botnak:)
De megérte, mert jó volt együtt
Na, ilyenkor kellene az a fránya mosogatógép, de az év többi napján csak pihenne, talán még egyszer, kétszer lenne ilyen nagy összejövetel. Ezért áldozzak rá?Nem hiszem, marad az sk.

5 megjegyzés:

  1. Így megy ez mindenkinél, ahol összegyűlik a család! Biztos könnyebbség a mosogatógép, de mire lejár a program, már el is mosogattál (kézzel)!

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, nekem van mosogatógépem, de többnyire kézzel mosogatok. Legtöbbször azért, mert azért a pár darabért sajnálom elindítani a gépet, vagy mert a nagyobb fazekak, tepsik úgysem férnének bele, így megint csak marad a kézi módszer... :)
    Ha összejön a család, akkor megéri a mosogatás, még ha el is fáradunk a végére, ugye?! :)

    Dan Brown: Inferno című könyvét olvasom - izgalmas, érdekes, tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Oh, de gyönyörűen megterítettél!!!!
    Kétféle leves? Meg még külön vega kaja? Le a kalappal előtted! Biztos két napig csak főztél!
    Jó dolog, hogy Te vagy a központ, de pokoli fárasztó is. A kettő együtt jár. Jó, hogy jönnek és jó, hogy elmennek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A levesből is a vegások miatt kell kétfélét főznöm. Én is szoktam viccesen mondani, jó hogy jöttök, de jó hogy mentek. Pedig régen éltek ennyien együtt, és mégis jól megvoltak, és a ház sem biztos, hogy nagyobb volt, pl. a szüleim. De azért nagyon jó, amikor mindenki itthon van.

      Törlés
  4. Különben mi bajotok a mosogatással? Én imádok pancsolni. Nekem a mosogatógép konkurrencia!

    VálaszTörlés