2014. augusztus 31., vasárnap

Őszi hangulat

Nappal még melegen süt a nap, de a reggelek, és az esték már hűvösek, előkerülnek a pulóverek.
Mi bizonyítja a legjobban, hogy vége a nyárnak?? Előkerültek az iskolatáskák, próbálgattuk délután, hogy mi az amit a nyáron kinőtt az unokám, mit kell pótolni, ceruzák, füzetek, stb. rendben bekerültek-e a táskába.....
A gólyafészek üresen áll a pózna tetején, fecskéket sem lehet már látni.
Én azért bízom benne, hogy sokáig olyan szépen süt majd a nap mint a fejléc képén, kirándulhatunk, sétálhatunk, gyönyörködhetünk az ősz csodálatos színeben.
Eszembe jutottak a régi őszi napok, amikor vidám hangulatban szüreteltünk, nagyokat nevettünk, a munka közben egy kis konty alá való is lecsúszott, néhány pikánsabb megjegyzés hangzott el. Átkiabáltunk a szomszéd kertben szüretelőknek, viccelődtünk egymással   nem olyan kis kertet kell ám elképzelni , majd jóízűen elfogyasztottuk a finom ebédet, amit a barátnőm Édesanyja készített. De jó is volt, sajnos azóta sok minden változott, de nagyon jó visszaemlékezni rá.4 megjegyzés:

 1. Óoooh! Imádom az őszt, de még nem látszik sehol. Az, amiről emlékezel még egy hónappal odébb van. Bár, nem tudom. Most még nyári napok vannak.
  Az emlékek csodásak!

  VálaszTörlés
 2. Tudom én, hogy még nincs itt a szüret ideje, csak láttam néhány szép színes falevelet, meg a nap i bágyadtabban sütött, őszi képeket keresgéltem a fejlécre és ez jutott az eszembe :)

  VálaszTörlés
 3. Én is nagyon szeretem az őszi napokat - az őszi színeket...
  De amikor átmegy nyálkás, ködös, ramaty időbe, azt már nem...
  Reménykedem egy szép őszben én is :)

  VálaszTörlés
 4. Oh, az általad idézett könnyed, szinte természetes közvetlenség nekem is emlék.
  Nem biztos, hogy nincs. Én még a piacon találok ilyet, zavarba hoz. Mi zárkóztunk el.
  De értem, olyan jó belehelyezkedni az ideális emlékekbe!
  Az ősz szép és ettől függetlenül is szívesen iszom alkoholt. Jó dolog az!

  VálaszTörlés