2012. február 4., szombat

Itt vagyok

Nagyon csendben voltam mostanában. Nem az az oka, hogy semmit sem csinálok, sőt.... Kérésre egy ibolyás dobozkát csinálok - már mutattam - , és az Öltögetőben is hozzákezdtünk egy újabb munkához. Mindig nagy csodálattal figyeltem, hogy milyen csodálatos dolgokat készítettek a társaim. Sajnos én csak 1 évvel később csatlakoztam Hozzájuk - de mindig alig várom, hogy újból találkozzunk.
 Mindenki nagyon szép dolgokat csinál, de  Margó  oldalán szebbnél, szebbeket lehet látni. Nála láttam először a "hardanger"- es párnát. A társaim már tavaly csinálták ezt a technikát, de a kérésemre újból elővettük.
Most ezen dolgozom, bár kicsit elakadtam, ugyanis elfogyott a világos cérnám, és azt  Margótól kaptuk, majd csak hétfőn tudok érte menni.




Most itt tartok:







Meg kellene már tanulni rendesen fényképezni, mert hiába van a gépen automata beállítás, én mégis küszködök vele.
Nincs valami ötletetek, hol lehet ezt megtanulni, mondjuk internetről?

Az este vettem  a bátorságot és elővettem a TDT naptár SAL anyagát, és a fonalakat. Féltem egy kicsit a különleges öltésektől, de így, hogy jobban megnéztem, nem is olyan ördöngős.
Hamarosan abból is mutatok részletet.

6 megjegyzés:

  1. Kedves Fáni , várom az újabb szépségeidet!

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép és sokat haladtál vele én még csak " dobozoltam " eddig. de úgy látom én is hogy kevés lessz a cérnám. azt hiszem Margó azt mondta, hogy 12 es nekem van 12 esem. de az szerintem vastagabb.mikor mégy a könyvtárba tudod hétfőn délután van nyitva ha mondasz időpontot találkozhatnánk.hozd be a munkádat is üdv Erzsi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen alakul.
    S a fonal a könyvtárban van, mehettek érte lányok.
    Pénteken folyt.köv.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon szép! Nehéz? Én még soha nem próbáltam, de nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még most tanulom én is, a hímzés nem olyan nehéz, bár vannak buktatói, mert most épen ott tartunk - egy szakkörben tanulom a technikát -, hogy kivágtuk a szálakat, és kihúztuk, majd körbe azsúrozzuk.
      http://leealbrecht.blogspot.com/nála megtalálod az eredetit, néha ingyen mintái is vannak. Akitől pedig én tanulom az Margó, itt találsz Tőle is néhány hardangeres hímzést
      http://unikat-vizu.blogspot.com/,de Manka legutóbbi bejegyzésében is ilyen technikával készült a szívecske.

      Törlés
  5. Estou muito contente que voce aprende o Hardanger.
    Tenha um belo dia!

    VálaszTörlés