2012. május 3., csütörtök

Pitypang méz

Erdős Évinél láttam, hogy pitypang mézet készített. Gyorsan elkértem a receptet, és szaladtam pitypangot gyűjteni. Szerencsére a Zagyva-parton nem lepi a benzingőz, és nagyon sok van belőle. Most dupla adagot készítettem, de még csinálok majd, mert a lányoméknak, és a fiaméknak is szeretnék adni belőle.
Ennyi lett a dupla adagból:


Kicsit hígabb lett a szokásosnál, de már nem volt időm tovább főzni, és csak később olvastam, hogy lehet folytatni, addig nem kell üvegbe rakni.
Az íze azonban nagyon finom lett, picit savanykásabb a citromtól, de  nem zavar, így ízlik
Majd jön a folytatás, szerencsére ez olyan virág, ami még később is lesz.

2 megjegyzés:

  1. Terjed a pitypang láz!! Én is készítettem! Lehet zselét is. Nem tudom, hol láttam, de ha a keresőbe beírod, biztos kiadja! :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, mennyi mézed lett! Klasszul néznek ki!:)
    Puszillak!

    VálaszTörlés