2013. február 6., szerda

Készülőben

Ebben az évben 2 új taggal bővült a szakkörünk. Az Ő kérésükre, illetve, hogy mi is felelevenítsük a tudásunkat, megint hardangerezünk. Már csak a kivágás hiányzik, meg az ötlet, hogy mi legyen belőle. Az előző illatpárna lett, és a lányoméknak is ilyen gyűrűpárnát készítettem.


Többször néztem már Palkó oldalán, hogy milyen anyagra dolgozik. Nosza, levélváltás, és kiderült , hogy takácsvásznat használ több esetben is. Nekem is van, de egészen más. Nincs olyan tartása, más a színe...szóval vásárolt nekem, és tegnap megérkezett a csomag. Nem is tudtam neki ellenállni. Egy könyvjelzőt kezdtem el, egy kedves barátom kapja, akiről tudom, nagyon-nagyon szeret olvasni.


Ezt a mintát már megcsináltam egyszer, most csak egy részét készítem el. Miért nem kerestem más mintát? Ez illik az ajándékozotthoz. A színnel bajban voltam, mert én még mindig csak feketében, vagy nagyon sötét ruhában láttam, maximum egy fehér blúzzal szelídítve. Kénytelen voltam megkérdezni, melyik színeket szereti még, csak sajnos így elrontottam a meglepetést. De tudom, hogy így is örülni fog neki.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a hardanger! És Te milyen anyagra dolgozol???
    Örülök, hogy használatba is került a takácsvászon :)

    VálaszTörlés
  2. A szakkörben Margótól kaptuk a vásznat, kifejezetten hardanger vászon. Én az xszemesboltban Juditnál vettem 25 ct anyagot, arra készítettem egy dobozt, nézd meg:2012 márciusában csináltam, az a címe: Így ne csináld.

    VálaszTörlés
  3. Ígéretes hímzések!
    Anyag választással nekem is akadnak gondjaim:(

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett a hardanger!!! Én is most tanulgatom :))

    VálaszTörlés
  5. Én még nem mertem nekiállni. Meg kellene néznem valakinél, aki megmutatja nekem. Én eldöntöttem, hogy nekem nehéz! :)))))Majd, a nyáron remélem találkozunk, akkor megtanítanád nekem?
    Puszillak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetes, hogy megmutatom, már alig várom a találkozást. puszi

      Törlés