2013. augusztus 27., kedd

A mai ebéd


Tegnap ünnepi vacsora volt nálam. A "kisfiam" 36. éves születésnapját ünnepeltük, hármasban Ők ketten a párjával és én. Igaz, nem most volt a születésnapja, még júl. 7-én /77.07.07-én született :)) /, de egyszerűen nem tudtuk összeegyeztetni az időpontot, mostanra jött össze.
 Szóval a menü: bolgár raguleves, joghurtos csirkeszárny, krumplipüre, párolt rizs, a nagy kedvenc, a zserbó, a párjának tiramisu.
Maradt ugyan mára mindenből, de nem volt kedvem ugyanazt enni, mit csináljak a leves mellé?
Itt találtam egy jó pizzareceptet, nosza csináltam egyet. Olyan jól sikerült, hogy már a fele elfogyott mire észbe kaptam....a fotó
 Húúúúúúúúúúú, majd nem lemaradt!






Egy picit változtattam az eredetihez képest.
Az előző bejegyzések egyikében olvastam a szárított paradicsom, és a mártás elkészítését. Ebből a mártásból tettem rá, szalámi és reszelt sajt is van rajta.
Nagyon fiiiiiiiiiiinom lett:)
De itt is későn kaptam észbe. Mire az aszalt paradicsomhoz hozzá kezdtem, megjött az esős idő. Két napig próbálkoztam, sikertelenül, úgy hogy a paradicsomnak ebből a részéből is mártás lett. Képzeljétek el, a picit aszott darabokról lehúzgáltam a héját egyenként.... :( de megérte.

6 megjegyzés:

  1. "Mennyé mán" evvel a menüvel! Én is kérek, most rögtön. Nagyon jól hangzik és a pizza jól is néz ki! Én is nagyon szeretem. Szoktam venni a Tescoban pizzalapot és a fagyasztóba teszem, mert ha nincs időm főzni egy pár karika kolbász meg tejfölös öntet amibe fokhagymát reszelek... De nem jó, mert porrá szárad sütés közben a pizzalap. Szóval ez a jó! Élesztős tésztát készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy jó 1/2 óra alatt kész lett a tészta, a sütőt egy picit bemelegítettem, kikapcsoltam és betettem a tálat.Olyan vékonyra nyújtod a tésztát amilyenre akarod, én picit vastagabban szeretem. Nagyon finom, könnyű lett a tészta, ajánlom szeretettel :).

      Törlés
  2. Nagyon guszta. Megyek is eszem valamit, mert megéheztem :o)

    VálaszTörlés
  3. Bár már csak ott tartanék, hogy sütni tudok nyugodtan, és a családon kívül nincs más itt! / Kőmüvesek :)))))) /
    Idővel én is kipróbálom! köszi a receptet!
    Micsoda klassz dátum a fiad szülinapja! Nem lehet elfeledkezni Róla :) Utólag is Isten éltesse sokáig! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém, egyszer csak azt veszed észre, üres a ház- talán még hiányoznak is majd a kőművesek:)

      Az Ő nevében is köszönöm a jó kívánságot.

      Törlés