2014. október 1., szerda

Nem mindig sikerül úgy......

......ahogy szeretnénk.

Már hónapok óta kínlódom a derekammal. Igazából nem is a derekammal van a gond, valamivel alatta a gerincem mellett két oldalon egy-egy ponton fáj. Lesugárzik a lábaimba, néha alig bírok menni. Végre rászántam magam, és elmentem a háziorvoshoz.
Izomgörcs, szólt a diagnózis. Gyógyszer és pihentetés, 2 hét, semmi változás. Vissza az orvoshoz, másik gyógyszer, szintén semmi, beutaló a reumatológiára. Izomgyulladás az újabb diagnózis, fizikoterápiás kezelés 2 hét, változás semmi, illetve mégis. Már nem fáj állandóan, csak éppen ha felakarok állni a székről, vagy az ágyból, nem tudok kiegyenesedni rendesen és úgy megyek, mintha....... Már a szomszédok is megjegyezték, miért megyek olyan féloldalasan?
Ma ellenőrzésre kellett visszamennem, de nem ám akkor amikor a kezelésnek vége lett, hanem amikorra előjegyeztek.
Szabadságot vettem ki, ismerve, hiába kaptam időpontot úgysem akkor hívnak be.
Kartonozóban bejelentkezés, ahol közölték, nem is mára van időpontom, hanem 21-re. Vettem a bátorságot, és felmentem a rendelésre, és lőn csoda, az ottani gépen mára vagyok bejegyezve.
 Ki érti ezt, a két számítógép nem ugyanazt mutatja?
Na mindegy, jött a doktornő, megnézte a papírjaimat, elmondom a panaszaimat.
Hát igen, ebben a korban sajnos már így van ez, elhasználódik az ember. Írok fel masszázst, bár sokat nem használ.
Akkor minek?
Végig néz rajtam a doktornő, és azt mondja, ahogy nézem nem nagyon túlsúlyos.
Pihenjen sokat, ne cipeljen, ne hajoljon, guggoljon.
Mondom nem tudok guggolni, mert akkor nem tudok felállni, térdelni szoktam, de az is nehezen megy.
Tudjátok mi volt a válasz? Nem gondolt még arra, hogy más munkát választ? Mégis mit...., mikor ezt tudom, ezt tanultam, világéletemben óvónő voltam és vagyok most is.
Megyek bejelentkezni, 7-től 13-ig van rendelés, és nov. 10-én mehetek. Azt már meg sem vártam, hogy hány órára, mert én 1/2 8-tól 15 óráig dolgozom.
Azután jött a posta, de azt már le sem írom, mert még a számítógép is felrobban nem csak én.
Haza mentem és mérgemben gombás-sajtos kiflit sütöttem, ha eddig még nem voltam túlsúlyos, most az leszek.



Azért jó dolog is történt velem.
Tegnap az Idősek világnapja tiszteletére városunk szülötte Mága Zoltán világhírű hegedűművész koncertet adott nekünk. Valamivel több mint 2 órahosszáig lehettem ennek a csodának a részese.


6 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak! Tudom, nem vigasztal, de nem a korhoz kötött... én is kínlódom a gerincemmel... a reumatológia ezek szerint mindenhol gyenge... :(
    Azért ne hízz el! :)

    VálaszTörlés
  2. Ismerős a történet, csak én a karommal, a vállammal kínlódok. A kezelések nem sokat érnek, 2-3 hét után újra jelentkezik a fájdalom. Már beletörődtem, hogy ezzel együtt kell élni, csak néha nagyon nehéz!

    VálaszTörlés
  3. Faltam a soraidat, mert ugyanezt már ugyanígy hallottam most mindegy kitől nemrég. Mi fene? népbetegség lett a lumbágószerű, valóban csontkopással is együttjáró ez meg az? Jó, korral jár. De.... , nem akarom elhinni, hogy nincs rá gyógymód. Ami engem felháborít, hogy viselni kell kedves, ennyi a diagnózis. És a melegvizes súlyfürdők? Hol vannak? Nincs rá pénz. Vagy én nem is tudom. A lényeg, hogy elnézve az amerikai társadalmat, ahol hétköznapi a 70 feletti még beiratkozik egyetemre, mert érdeklődő és a többi. Nafgyon nincs jól valami nálunk, nem indokolt ilyen fiatalon leírni embereket!
    Én M. Zoltánból 10 percet nem bírnék ki. Sajnálom, de nekem pokoli unalmas az egyhangú zene.

    VálaszTörlés
  4. Nincs rá gyógymód BEA!
    Képzeled el... a porszivód csővét, állandóan leveszed, meg visszateszed... kikopik... Mond meg mivel csinálod meg hogy ne essen szét??,
    Na mi is igy működünk... elkopunk.... együtt kell vele élni... Kicsit lehet csökkenteni a fájdalmat, de újra jó nem lesz..és sajnos mindig visszatér...
    fél év alatt hozták a nyakam úgy helyre, hogy magam felöltözzek, meg hogy enni tudjak egyedül..../nyaki gerincsérv/ Vigyázzzzni kell...és a hajolás sem megy...
    Annyira jók ezek az orvosok... megmondják ne ezt csináld.... de hogy mit , azt nem tudják megmondani...
    Kedves Éva jobbbbbulást kívánok sok pihenést és szép hétvégét!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Majd elfelejtettem a sütid nagyon guszta....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicséretet, nem csak guszta, de finom is lett.
      Sajnos tudom, hogy már soha nem lesz tökéletes a derekam, de néha panaszkodni is kell egy kicsit, elég rossz volt ez a napom, kikívánkozott belőlem.

      Törlés