2018. január 31., szerda

Itt vagyok.....


Egy ideje már nem jelentkeztem, ennek több oka is van.

Túl vagyok egy kis pihenésen.
Még a születésnapomra ajándékoztam meg magamat egy wellness hétvégével, amit jan. 14 - 16-n fel is használtam.
A barátnőmmel voltunk Mezőkövesd - Zsóry fürdőben.
Előtte azért volt egy kis izgalom, az oviban elkaptam egy kis náthát, gondoltam is, szuper, betegen megyek pihenni.
Szerencsére sikerült rendbe hozni magam, így szombaton vonatra ültem, és irány Budapest.
Ott aludtam a barátnőmnél, és vasárnap együtt keltünk útra.
Az utazás jó volt, időben odaértünk Mezőkövesdre, az állomásról busszal mentünk tovább, ami majdnem a szálloda kapujában tett le minket.
Képzeljétek, havas táj fogadott bennünket.
A Balneo Hotel előtt készült a kép, itt voltunk.

Szép, kényelmes  szobát kaptunk, kipakoltunk, ettünk néhány falatot / hoztunk szendvicset, gyümölcsöt, mert az ellátás reggelit, vacsorát tartalmazott /, majd fürdőruhába bújtunk és irány a wellness részleg.


Volt itt minden, különböző hőfokú medencék, kültéri medence még úszkálni is tudtunk, szauna, sókamra, masszázs lehetőségek, jól eltelt a délután, este finom, bőséges svédasztalos vacsora, majd a szobánkban folytattuk a pihenést.
Másnap a reggeli után szintén fürdőzés, bár itt egy kicsit csalódtunk, hisz a meghirdetett vízitorna valami miatt elmaradt. Állítólag nem volt jelentkező / pedig megkérdezték , háááááááááát mi jóval előtte ott voltunk, de senki nem kérdezett semmit, így többen csalódtunk /, kicsit csalódtunk , de nem szegte kedvünket.
Délután átmentünk a városi fürdőbe,  nagyon jó volt , kipróbáltuk az összes medencét, / langyosabb, melegebb, kinek kinek igény szerint /érdekes volt a kint hűvösben a kültéri medencében fürdőzni a jó meleg vízben.


Az egyik fedett részleg. 
Nagyon nagy területen van a fürdő, sok sok medencével, de most ezeket nem lehetett használni, csak néhányat közvetlen az épület mellett.

Sétáltunk is, de igazából itt télen nem nagyon van élet, a gyógyulni vágyó emberek vannak itt, sok több  gyógyszálló működik Zsóryban.

De minden jónak vége lesz egyszer, indulni kellett haza, útra készen , megfogadtuk, legközelebb úgy megyünk el, hogy legalább 4 naposra, mert az utazás miatt csak 1 1/2 napunk volt a pihenésre.


Haza felé Mezőkövesden megnéztük a Matyó múzeumot, ami nagyon szép, kedves személyzettel.Rajtunk kívül nem volt más, így még tárlatvezetést is kaptunk.Sajnos más látnivaló
ilyenkor télen zárva van, na meg szakadt a hó is, csomaggal nem volt valami kényelmes


Kipihenten újra a munka frontjára léptem, és sikerült ismét összeszednem a gyerekek között egy újabb náthát, de ez makacsan itt van velem, nagyon ragaszkodó 😏😦

De lépjünk tovább, elkezdtem a húsvéti készülődést, ezeknél már több mintát varrtam, csak egy kis ízelítő, tojás lesz belőlük, hamarosan mutatom összeállítva is.
A tojásokon kívül más tervem is van, de erről majd később.

Köszönöm, hogy nálam jártál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése