2011. augusztus 6., szombat

Esős napokra

Még nincs vége a nyárnak, de sajnos az időjárás jelentést hallgattam és megint esősebb időt jósolnak.
Erre az időre ismét bekényszerülünk a szobába, vagy a teraszra. De akkor sem kell ám unatkozni. Most olyan játékokat ajánlok, amit többen játszhattok.

Üresből teli
Töltsünk meg egy nagyobb kosarat, vagy vödröt különféle tárgyakkal / labda, baba, zokni, sapka, sál, stb. /. Néhány méter távolságban tegyünk annyi üres kosarat, dobozt, vagy vödröt, ahány játékos van.
A feladat: mindenki vigyen át a nagy kosárból minél több tárgyat a magáéba / egyszerre csak egy tárgy vihető /. Amikor a nagy edény kiürült, az győz, aki a legtöbb tárgyat rakta a maga kosarába.
Másik változat:
2 csoportra osztjuk a gyerekeket. mindegyik csoport kap egy - egy nagy dobozt, vödröt, stb. Jelre mind a két csoportból az egyik gyermek elkezdi hordani a nagy kosárból a saját dobozukba a tárgyakat. A másik gyermek pedig az ellenfél dobozából, visszafele hordja a tárgyakat a nagy kosárba. Jelre abbamarad a játék. Az a csapat győz, akinek a kosarában több tárgy van.

Fessünk valamit
Nem csak ecsettel lehet festeni. Kiválóan megfelel a fültisztító pálcika / mindegyik színhez külön pálca /,hurkapálcára rákötünk egy darab szivacsot, vatta darabot. Különböző anyagokat / pl. kordbársony, termo anyag, papírszalvéta, krumpli darabot rászúrni - ebbe még mintát is vághatunk, madártoll, bonbonos dobozban az a műanyag lap, amit gyerekkorunkban pukkasztgattunk /. Megszámlálhatatlan az anyagok sokfélesége, csak a fantáziánk szab határt.

Hopp, kapd el!
2 műanyag palacknak vágjuk le a felső részét / az így kapott két tölcsér díszítését bízzuk a gyerekekre. Ragaszthatnak, festhetnek rá, stb. / Készítsünk összegyűrt újságpapírból teniszlabda nagyságú golyót, borítsuk be színes krepp - papírral.
A két játékos feláll egymással szemben és a kezükben lévő tölcsérből próbálják meg átlökni a labdát a szemben állónak, aki viszont azon igyekszik, hogy azt a tölcsérrel elkapja.
Ha többen vannak, bajnokságot is lehet rendezni, de akkor több tölcsért, illetve labdát kell készíteni.

A mai utolsó játékom nagyobb gyerekeknek való. Mi nagyon szerettük játszani, minél többen voltunk, annál érdekesebb volt, hisz nagyon kellett törni a fejünket.A játék neve:

Ország, város

Egy fekvő téglalap alakú papírt több részre kellett felosztani, mi 8 részre osztottuk
és a következőket kellett beírni:
Ország, Város, Fiú, Lány, Növény , Állat, Tárgy, Híres ember.
Kijelöltünk valakit, aki hangosan azt mondta " A ", majd magában mondta tovább az "ABC"-t. Amikor a játékvezető azt mondta " STOP", megmondta melyik betűnél tartott és azzal kellet minden rubrikába egy  -  egy meghatározást írni. Aki a leghamarabb elkészült, hangosan azt mondta: KÉSZ. Innentől kezdve nem lehetett tovább írni. A játékvezető hangosan mondta: Ország és mi sorban megmondtuk az ország nevét, amit beírtunk Ha két vagy több azonos ország név hangzott el, azt ki kellet húznunk. A végén összeadtuk, hogy abban a játékban hány jó megoldás volt és a sor végéra írtuk.
A játék végén összesítettük a számokat és az győzött , akinek a legtöbb pontja volt.
Remélem elég érthetően írtam le. Beakartam illeszteni a táblázatot, de valami miatt nem sikerült.

Jó szórakozást mindenkinek.
Ne szomorkodjatok, biztosan lesz még strandolási idő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése