2014. május 6., kedd

Főzőcske

A székelykáposzta mellé valami könnyű levesre vágytam.
Nosza nézzük csak, mi van a hűtőben.
Találtam egy kis meggyet, egy kis szilvát, magában egyik sem  elég semmire, de így együtt finom leves lesz belőle.
Bele egy lábasba, ment hozzá fahéj, szegfűszeg, az előző napi citromfűszörpből kivett citromkarikákból / nagyon finom más ételekbe, süteménybe, nem szoktam kidobni /, 1-2 karika és egy kis cukor. Amikor felforrt, még egy picit rotyogtattam, majd eperpudingból és tejből kevés habarást tettem bele. Tejszín most nem volt itthon.
Amikor összefort egy kicsit lezártam a gázt, és megbolondítottam néhány mentalevéllel.
Naaaagyon finom pikáns ízű lett.


Most látom csak, hogy a tányér szélén elmaszatoltam egy kicsit a levest, de az élvezeti értékéből nem vont le semmit.

2 megjegyzés:

  1. Étvágygerjesztően hangzik, és annyira jól néz ki! Én is nagyon szeretem a gyümölcslevest :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finom és jól is néz ki a fotón avval a mentalevéllel.

    VálaszTörlés