2024. április 27., szombat

Anyák napja és más

 Nagy sebbel-lobbal elkezdtem az anyák napi hímzéseket. Sajnos a lendület napról napra fogyott, és ennyi lett belőle, pedig sok szép mintám, formám van.

 




Ez a szív vette el a kedvemet, már megint a varrás, hiába igyekszem, elég nyomorultra sikerült az összeállítás.

Közben hamarosan itt van május 15, amikor utazom, ajándék készítésbe kezdtem, már szépen alakul az egyiknek a mintája, reményeim szerint ma be is fejezem.


 



A másik ajándék egy ékszerszett, szalaghímzéssel készül, remélem tetszik majd a barátnőm lányának.

Azt is megmutatom, ha elkészült.


Köszönöm, hogy nálam jártál.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a kézimunkáid! Állandóan elégedetlen vagy magaddal.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem szívet varrni talán a legnehezebb, mert sarkosra sikerül, legtöbbször,Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy majdnem hogy kézzel hajtod a kereket, legkisebb öltésre állitod...és nagyon lassan, hajtani a gépet, hídd el profik is vétenek vele...és természetesen a gyakorlás... de miután nem varrunk egész évben és mindig, igy csak nagyon óvatosba varrni..Én az utóbbi időbe az anyagra felgombőstűzöm a mintát, és eleve tudom mikor jön a kanyar, természetesen vízre oldó tollal felrajzolom a szívet, varrás után vizes fültiszitóval végig húzom,eltűnik a jelölés,.. Az anyagot is jól le kell vágni, nna ezzel azért nem árt vigyázni, majd a kanyaroknál bevágni, majd amikor kifordítod kicsit óvatosba igazitani, és úgy tömni...és ha mégis látsz benne hibát, majd legközelebb jobb lesz, és akinek adod nem jegyzi meg, hogy nem olyan, mint amit te szeretnél...Ügyes vagy... nna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a segítséget. Nem adom fel, mindig próbálok valamit varrni, egyszer majd csak sikerül :)

      Törlés