Ma azonban időmilliomosként, sütőben készült a kenyerem.
Azért olyan sok idő nem kellett hozzá, tulajdonképpen csak az összeállítás, ami kb.15 perc az előkészülettel együtt.
Villámgyors kenyér élesztő és kelesztés nélkül nélkül szódabikarbónával
200 fokra felmelegítettem a sütőt.
50 dkg fehér liszt, 1-1 teáskanál só, cukor és szódabikarbóna, 2 db / 150ml / kefir, vagy joghurt és 2 dl langyos víz.
Mindent összekevertem, elég lágy tésztát kaptam / nem kell nagyon kidolgozni /. Egy sütőpapírral kibélelt jénaiba tettem, vizes kézzel kicsit átsimogattam a tetejét. Be kellett volna vagdosni egy éles késsel a tetejét, de én ezt kihagytam.
30 percre, illetve tűpróbáig betettem a sütőbe.
Most vettem ki, még meleg ezért felvágni nem tudtam, de ha belülről is ilyen jó, mint ahogy kinéz, akkor nyert ügyem van 😃
Köszönöm, hogy nálam jártál
Szép lett a kenyered váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönöm, egy picit még sütni kellett volna, hogy ropogósabb legyen, de első próbálkozásra nem rossz :)
VálaszTörlésBizony nem rossz. Ügyi vagy!
VálaszTörlés